Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Paní Jurinová by řekla, že ředitel nedocenil význam situace ...

... a přišla by o místo. To by se stalo nyní, kdyby se to nestalo již před několika dny.

 

Pan ředitel si pustil pusu na špacír a pobavil pana Julínka. Panu Hegerovi se prý nelíbilo, jak se to v Motole dělá, a proto mimo jiné prý vzal post premiéra. Dosud ale k danému tématu ani nepípl. Pan Rath si přeje, aby ministr zdravotnictví zasáhl. Ještě, že na příklad nežádal ministrovu hlavu, už tak dost zamotanou a usouženou z bedlivého sledování komedie o sanitopohřebáku s názvem „My odejdeme a vy si tu pojděte“.

 

První dějství „Děkujeme, odcházíme“ je totiž bezpečně za námi a právě běží druhé dějství „Děkujeme, stále vydíráme“. Třetí dějství se prý bude jmenovat „Děkujeme, že se můžeme vrátit“ a přídavek bude „Děkujeme za pomoc s vyplněním formuláře na pracáku“. Jak všichni víme, hraje se pro širokou veřejnost, ale nejlepší lodžie byla rezervována pro pana ministra.

 

Paní Jurinová podle ČT nebere telefon. Naivkové, co si mysleli, že nyní mimo pracovní poměr bude promlouvat za ředitele Motola, utřeli nos, totiž sklapli uši. Asi bude muset ředitel vysvětlit sám svoji přednášku na téma, jak nějaká kulichovka (rozuměj protekční VIP pacientka) uraženě odešla z čekárny a zhatila tak dokončení přestavby pavilonu B, o tom, že nemocnice Motol nepotřebuje peníze, ale lobby je z vlády vytřískala, o tom, jak se firmy účastní a vyhrávají výběrových řízení podle harmonogramu na poctivou střídačku.

 

Pochybuji, že se na tak horkou půdu nyní nechá vlákat nějaký mluvčí-masochista nebo rovnou mluvčí-sebevrah. Ta paní Jurinová ale zmizela v pravý čas, zdá se. Ale na Novu nezapomněla, pro jejich večerní zpravodajství se vyjádřila.

 

S tím Motolem je to vyložené neštěstí a souhra zlomyslných náhod. Přišlo to zrovna v době, kdy lékaři vyhrožují vylidněním chodeb této nemocnice. Prý děkují a odcházejí do Německa. Napadá mě, že když tolik lékařů nabroušeně děkuje, nemusel pan ředitel napadnout zrovna svoji mírumilovnou mluvčí, že právě ona zlomyslně zavěsila video, v němž se tak odporně zdiskreditoval a napsal si žádanku o reservé salonku ve vyšetřovací vazbě.

 

Nicméně strach o něj nemám. Nějaký dobře a přednostně ošetřený kulich (rozuměj protekční VIP pacient) z vysoké politiky mu krk může zachránit. Může … ale nemusel by. Když už je tady ta akce s děkováním.

 

Tak za mne:

 

Děkuji tomu týpkovi, co na internetu zavěsil video s přednáškou ředitele Motola, kde pan ředitel suverénně vysvětluje vyjeveným lékařům na výjezdním zasedání svoje vzácné know-how. Je to výživné, poučné a mnohé vysvětlující. Jen to evokuje další otázky, na příklad otázku, co na to výjezdní zasedání říkali přítomní odboráři v Motole.

 

A paní Jurinová? O to místo by, zdá se přišla tak jako tak, protože pan ředitel v Motole zřejmě skončí.

 

K obrázku v perexu:

Diamantová nadace oslavila své založení a její patron, společnost Diamonds International Corporatin, páté výročí od svého vzniku. V rámci slavnostního večera proběhla aukce unikátních děl, jejíž výtěžek směřoval na onkologicky nemocné děti do Fakultní nemocnice v Motole. Slavnostního večera se účastnily naše slavné osobnosti, jako Ivana Chýlková, Sára Saudková, Bára Basiková, Leona Machálková a řada dalších!

Autor: Jana Šimonová | středa 2.2.2011 19:48 | karma článku: 22,77 | přečteno: 1030x
  • Další články autora

Jana Šimonová

O neklidném spaní obyvatel novostavby Prague Marina a nejen jejich

Přibližně 30 lidí se muselo z novostavby v komplexu Prague Marina vystěhovat již 30. dubna, kdy se viditelně a nebezpečně ohnuly nosné kovové konstrukce. Obyvatelé, vyhnáni statikem a hasiči, se mohli vrátit po několika dnech za doprovodu mediálního skandálu. Skandál snad ještě neutichl, a obyvatelé znovu narychlo v pět ráno v tuto sobotu museli opustit vyhřáté postele a nastoupit před budovu. Tentokrát bylo příčinou neklidu jich, ale i statika slyšitelné praskání ve zdech. Jakž takž klidně bydleli tedy od 3. do 12. května. A samozřejmě ty první asi dva roky poté, co novostavbu převzali k užívání.

13.5.2012 v 18:26 | Karma: 23,75 | Přečteno: 836x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Informační zdroje z romské komunity jsou nedůvěryhodné. Všechny?

V poslední době mne zneklidňuje vzrůstající agresivita i četnost útoků romských méně- i vícepočetných skupin, namířená proti příslušníkům majority. Varující jsou také opakovaná prohlášení známých osobností, obhajujících tuto romskou agresi. Mám na mysli především aktivity paní Samkové a pana Bangy, redaktora Idnes.cz převážně v roli administrátora blogu či snad spíše moderátora diskuzí.

13.5.2012 v 14:39 | Karma: 41,83 | Přečteno: 3155x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Okamura chytřejší Švejnara?

aneb Jak strastiplné je hledání a prezentace prezidentského kandidáta, nota bene zrovna v době, kdy se zatracováním komunistické ideologie brzdí i takové osobnosti, jakou je pan Okamura, zatímco se zatracováním politiky sociální demokracie prokázal neinformovanost o stavu a síle politických sil v ČR pan Švejnar.

11.5.2012 v 10:36 | Karma: 23,07 | Přečteno: 982x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Pan Skramlík nám zakazuje psát o problémech s Romy

Co na to říct? Přivítat nového cenzora? Psát podle jeho doporučení a nepsat podle jeho zákazů? http://skramlik.blog.idnes.cz/c/264014/Prosim-o-moratorium-na-blogy-o-Romech-tato-zeme-ma-vetsi-problemy.html Já říkám ve zkratce tohle:

9.5.2012 v 9:07 | Karma: 42,74 | Přečteno: 3433x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Jak se šli sběratelé poohlédnout po nějakém železe do šrotu

Zatímco v Karviné dostal jeden sběratel cizího materiálu šíp za ucho, dveře mojí garáže v Přívoze si sběratelé v klidu vylámali a odvezli. Kdo by si myslel, že jsem se dovolala práva, mýlí se.

6.5.2012 v 17:55 | Karma: 46,42 | Přečteno: 5688x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

V ODS plnil roli Klausova vlčáka. Kousl a nepustil, vzpomíná Vondra na Macka

1. května 2024  16:31

Miroslav Macek měl podle Alexandra Vondry (ODS) celou řadu kontroverzních názorů, se kterými on sám...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.