Páně Kalouskův nový argument

Kalouskův nový argument, čtyři facky, bude použit, čili facky se budou hojně rozdávat, vždy, když panu Kalouskovi dojdou argumenty slovní.

 

Protože s lidmi z ulice se nemíní bavit v podstatě žádní vysocí politici, je možné, že panem Kalouskem navržený nový styl argumentace vůči lidem z ulice si nacvičí a později budou briskně a dovedně používat i páně Kalouskovi kolegové, tedy alespoň ty, které lidi z ulice nařknou, že jsou zloději, hodni pověšení. No, aspoň víme, co si myslíme o sobě navzájem.

Vysocí politici si o lidech z ulice myslí, že jsou fackovací panáci, a lidi z ulice si o svých vysokých politicích, aktuálně instalovaných na některých ministerstvech, myslí, že jsou zloději a měli by viset. Nastává období hledání argumentů a facek. Hrajeme o to, kdo sesbírá a dokáže účelně použít logické argumenty dříve, než bude umlčen fyzickou silou.

Pan Kalousek vzkazuje, že facky byly výchovné. Nenechejme se tedy příliš dlouho vychovávat a bez zbytečného prodlení pochopme na první pokus, jak nás vnímá současná vládní garnitura, reprezentovaná tu panem Kalouskem, tu panem Drábkem, tu panem Schwarzenbergem, …

Pohrdání, arogance, nakonec i facky jsou odpovědí politiků voličům za své zvolení. Proč? Podle toho, že se pomalu rozjíždí vyšetřování mnoha státních tunelů, a to neodbytnými vyšetřovateli ze zahraničí, řekla bych, že pan Kalousek má pěkně sevřené půlky. Proč jinak by namísto blahosklonného rozdávání svého známého pohrdavého úsměvu znervózněl a sáhl k fackám?

Pro jistotu příště se nepřibližujte na dosah ruky k panu Vondrovi. Ty facky od něho by mohly dost bolet. Přece jen je proti panu Kalouskovi hrana a učenlivý je, facky by zvládl.

Co mne se týče, přivítala bych, kdyby se páni ministři raději servali o státní zakázky a profackovali si svoje horké hlavy pěkně mezi sebou. Proč nás, obyčejné lidi z ulice, vůbec tahají mezi svoje kšefty? My jsme je sice zvolili, ale za svoji hloupost už jsme si vytrpěli dost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 22.9.2011 15:11 | karma článku: 30,31 | přečteno: 4014x