Páně Kalouskova PR agentura v akci

Čest práci PR agentur, té páně Kalouskově obzvlášť. Taková dobrá PR agentura dokáže ve vhodnou dobu strhnout pozornost veřejnosti na pana Kalouska a v jinou dobu zase kamkoliv jinam, hlavně pryč od pana Kalouska. Jak? Třeba nějakou pseudokauzičkou.

 

Statista si nechal na ulici dát 4 facky. Jedna je málo, dvě není o mnoho více, tři jsou jako z pohádky, ale čtyři – to by mohlo lidi oslovit. Oslovilo.

Kolegové z europarlamentů si nechali panem Kalouskem vynadat do idiotů a okamžitě přijali omluvu. Mezi sebou používají i tvrdší výrazy, ale pro lid to postačí. Postačilo.

Vlastně jde o to nasměrovat zvídavost veřejnosti jinam, jen ať se zase nepídí po tom, kdy konečně dojde na kauzy, v nichž figuruje pan Kalousek. Rozběsněné smečce psů hodíme kus buřta a zachráníme vlastní kalhoty. Funguje to? Funguje.

A smečka běží směrem, který udáme hodem té hloupé návnady. Takže, občané, zapomeňte na kauzy ProMoPro, Pandury a další, nechejte na pokoji padáky pana Kalouska i jeho konexe na pana Šťávu s celou jeho Diag Human.

Tady máte k pivním řečem a rozumování v kuchyni 4 facky statistovi, který už se nikde neukázal, ani ksicht na foto nepůjčil. Takový malý opatrný agent Zifčák. A tady zase máte spolek idiotů, totiž politiků, kteří se pro vaše zabavení titulují idioty. Nebojte se, že by nevěděli, kdo je tady v ČR za idioty.

Zítra třeba auto s panem Kalouskem prosviští křižovatku na červenou, joj, to bude sousto. Pozítří by mohl pomoci pan Rath nějakou vsuvkou k alkoholismu pana Kalouska a pak očekávejme, že svoji osobu k pozornosti nabídne pan Hašek ze spřátelené ČSSD.

Přes pana Haška se snad podaří za ochotné asistence pana Sobotky přehodit pozornost médií a veřejnosti do řad ČSSD, čímž se stranám TOP09 a ODS dostane zase klidu k práci. Zároveň se dá trošku pokazit ČSSD hypotetické skvělé volební výsledky, které by byly, kdyby … Smír občanů se současnou vládní garniturou vydrží do doby, než občané zjistí, co nového na ně narafičil pan ministr Drábek.

A pak všechno nanovo. Kdyby občané usínali a nesledovali bedlivě podvržená témata, přispěchá parta odborářů s partou placených statistů mávat transparenty za kvičení vuvuzel. Možná přijde i pan Kohout, osvědčený letecký diplomatický doprovod, tentokrát spolehlivý ukazatel jinam, v tyto dny na romskou tématiku. Kdysi stáhl pozornost od událostí kolem pana Kavana na sebe a to se počítá. Dnes strhl pozornost na šluknovské Romy. Takový hromosvod občanského hromu, nebo češtinsky lépe zlobosvod občanské zloby.

Ještě že si česká vláda vyšperkovala tu „romskou otázku“. Jinak by naštvaný lid snad dřel kůži z pana Kalouska, ministra financí, nehledě na jeho mezinárodní ocenění za finanční politiku.

Takhle někteří snad opravdu věří, že za bídu na jejich kontech mohou Romové, nikoli nevhodná finanční politika ministra financí, nevhodná politika ministra práce a sociálních věcí a po čertech nevhodné tendry na státní zakázky napříč politickým spektrem, ministerskými úřady a dvěma posledními desetiletími.

Čest práci PR agentur, té páně Kalouskově obzvlášť. Ale s oceněním ministra financí Miroslava Kalouska jakožto nejlepšího šéfa financí pro oblast rozvíjejících se evropských trhů v současné době to opravdu přepískla – tedy, pokud je to takhle správně přeloženo. Pokud namísto „rozvíjejících se evropských trhů“ patří „hroutících se evropských trhů“, tak to sedí.

Obrázek perex: parlamentnilisty.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | pondělí 26.9.2011 19:25 | karma článku: 27,92 | přečteno: 3712x