Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo chce zabít Veverky?

Půjčila jsem si od odborářských bossů termín Veverky pro Věci veřejné, omlouvám se. Seznam těch, kdo si brousí na VV, také nenapíši, byl by děsně dlouhý … a děsně zajímavý. Škoda, že ho nemáme celý k dispozici. I tak po nedělních OVM se zajisté rozrostl.

 

Jak se dalo čekat, poté, co paní Kočí na nahrávce prozradila dvě tajemství, totiž, že VV mají policii, zatímco oni (rozuměj klika, pro kterou pracuje paní Kočí jakožto pořizovatel kompromitujícího materiálu proti VV) mají justici, zabrala klika proti VV a zbavila je vlivu na policii, respektive pod záminkou, že je třeba z ministerských křesel vyklopit ty ministry, kteří někdy pracovali pro firmu ABL, vyklopila pana Johna, který jako na potvoru ve firmě ABL nepracoval.

Účel však světí prostředky, a tak pan John dostal padáka a do ruky lízátko pro útěchu. To by ale nebyl pan John, aby lízátko neprokoukl, nepohrdl jím a neřekl si znovu o post na ministerstvu. Dalo se čekat, že VV se opřou o nenaplněnou platnost koaliční smlouvy a natáhnou ruce po jiných ministerských křeslech. A proč si nenechat poradit od informované paní Kočí a nezacílit na justici?

Kdo by tohle nečekal? Pan ministr Pospíšil to asi čekal, protože ten zvyšuje hlas a dynamiku projevu už delší dobu, a to býval vždy obdivuhodně klidný, i když kolem něho atmosféra houstla a debata jiskřila. Pravdou je, že osobnost pana Pospíšila se těší všeobecné důvěře, a tak se nechce věřit, že zrovna on by zabíral za kliku společně s paní Kočí.

Na druhé straně však zřejmě nikdo o pravdivosti slov paní Kočí nepochybuje, a tak otázka snad ani nestojí v rovině, s kým vesluje pan Pospíšil, dokonce snad ani nikdo nezpochybňuje vysokou odbornost, pracovitost a obětavost pana Pospíšila. Spíše se tuší zasmrádající zakopaný pes někde jinde, respektive v někom jiném, kdo ví jak na pana Pospíšila.

Co vše by nám ještě paní Kočí mohla prozradit, kdyby dostala šanci. Jenže ona svoje šance stát se velkou a vlivnou političkou už zřejmě velkoryse zahodila ve jménu profitu někoho, koho zatím stejně velkoryse tají. Nicméně do času – počkejme, až se spravedlivě naštve a podle zaběhaného scénáře nahlásí prohřešek v nakládání s vysokou finanční částkou.

Takhle abychom čekali na další záznam z tlachání ve stylu páté-přes-deváté z nějaké méně významné schůzky rozjívených veverek. Tedy, mezi námi – předpokládám, že na schůzkách, kde skutečně o něco šlo, si pan Bárta ohlídal, aby se nenatáčelo, ani nenahrávalo.

Za takové nahrávky s tlacháním o ničem asi nikdo paní Kočí nepochválil ani nijak zvlášť nehonoroval, ale v nouzi nejvyšší se hodí alespoň na chvilkové odlákávání pozornosti veřejnosti od skutečně velkých problémů s čerpáním miliard z fondů nejen českých, ale i evropských. Jen trochu mimo plán pozornost zase zpátky přitahují vyšetřování, probíhající za hranicemi ČR.

To, co si pečeme doma sami, a společnosti to nevoní, je penzijní reforma spojená se zvyšováním daní a délky odvádění těchto daní do státní kasy a zároveň snižování pravděpodobnosti, že daňový poplatník a spořitel na důchod si ze svých úspor kdy vůbec zajuchá. Oč více je tato kvazireforma nepřátelská vůči většině obyvatel, o to razantněji s ní spěchá elita TOP09 a o to demagogičtěji ji obhajuje pan Drábek.

Zřejmě TOP09 je ten třetí, o kterém se praví, že kde se perou dva, třetí vyhrává. A vůbec nejlepší na tom všem je, že za toho třetího se pořád ještě považují nositelé oranžových šál, a tak namísto toho, co by konsolidovali síly do dalších voleb, obíhají ring, plivou na zápasící a okopávají jim kotníky – zbytečně a neúčinně. Ale když se ptám, kdo chce zabít Veverky, tak to oni také.

Autor: Jana Šimonová | pondělí 16.5.2011 11:47 | karma článku: 6,88 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 25,21 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,56 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,45 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,36 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Dozorce v ruské věznici se podařilo osvobodit, útočníci jsou po smrti

16. června 2024  10:25,  aktualizováno  11:08

Dva dozorce, které v sobotu drželi muži ve vazební věznici v Rostově na Donu na jihozápadě Ruska...

Řidič se třemi promile se zaklínil s autem na peronu, smetl ho vlak

16. června 2024  10:12

Více než tři promile alkoholu nadýchal řidič, který v neděli ráno způsobil srážku s vlakem na...

Bez publika a nápovědy. Biden a Trump dohodli pravidla televizní debaty

16. června 2024  10:02

Kampaně Joea Bidena a Donalda Trumpa se shodly na pravidlech pro první televizní debatu před...

Izrael v části jižní Gazy každý den na 11 hodin pozastaví vojenské operace

16. června 2024  7:38,  aktualizováno  9:48

Izraelská armáda v části jižního Pásma Gazy každý den na 11 hodin pozastaví vojenské operace, aby...

Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama
Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama

Zdá se, že se Agáta s ničím nemaže. Na první pohled ji nerozhodí žádný hejt, ani bývalí partneři, se kterými se dlouho soudila o rozložení péče o...

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.