Jak si teď umýt ruce od MUDr. Bartáka?

Zlomyslně musím poznamenat, že to bude horší, než si umýt ruce zalepené smůlou nebo vteřinovým lepidlem. Bude to chtít nějaký speciální čisticí prostředek.

 

Zdá se, že někdo zapomněl na prevenci. Preventivně se nestýkat s lidmi ražení MUDr. Bartáka by možná bylo lepší, než pár let krýt jeho extempore a po zbytek života se stydět za to, že příslušnost ke stejnému klubu a za společné fotografie z dovolených či pracovních setkání.

A priori si ale myslím, že komu nevadilo deset minut v přítomnosti pana MUDr. Bartáka, zase až takovou tragédii v medializaci jeho vleklé kauzy nevidí. Vždyť na téma horizontálních pracovnic a širokorozchodných Tunelů Blanek zajisté povykládali spolu, sotva by pan MUDr. Barták vedl řeč jen pro sebe do zrcadla.

Nu a ty dívčiny, co si o něj spálily ego, ty měly asi dost času vzít zpátečku, když zjistily, o čem je jejich pracovní smlouva, ať již byla s dodatkem, či bez.

Jojo, bude to teď fuška, umýt si ruce od pana MUDr. Bartáka. Ale je to pořád lepší teď, než kdyby s nějakou osobní asistentkou pan  MUDr. Barták zacvičil tak, že by to už nerozdýchala, a svědci jeho řádění by se zpovídali jako spolupachatelé, jako ti, kteří nenahlásili trestný čin, ačkoliv o něm věděli.

Pro mne nejsou ti, co pomohli zachránit poslední osobní asistentku pana Bartáka z Filipín, hrdinové, ale myslím si, že dík si zaslouží. Udělali správnou věc, i když věděli, že i na ně praskne: Tak s tímto člověkem jsme se přátelili, pravidelně setkávali pracovně i soukromě, plánovali kšefty a pokecali o babách, byli jsme členy jednoho prestižního klubu a společně jsme se drželi u koryt, každý u toho svého, samozřejmě, neboť koryto je více než pověst i čest, než přátelství, než dlouholetý sňatek, než všechno.

Tak šup, šup, umýt ruce a nástup ke korytům v nezměněném pořadí. V klidu mlaskat, než zase na někoho něco podobného praskne - náhodou, anebo možná účelově.

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 25.8.2011 14:37 | karma článku: 11,41 | přečteno: 992x