Helena Vondráčková opět volá po spravedlnosti

Na serveru novinky.cz jsem si přečetla toto: Zpěvačka Helena Vondráčková si stěžuje, že Český rozhlas nehraje její písně. Podle jejího manžela a manažera Martina Michala jde o cenzuru. Vondráčková se nechala slyšet, že skladby, které zpívá, zlidověly a staly se národním bohatstvím, proto je má Český rozhlas pouštět.

 

Helena Vondráčková má dojem, že ona i Karel Gott jsou cenzurou Barbory Tachecí vytlačeni z Českého rozhlasu, a volá po spravedlnosti, respektive po tom, aby její hity, které ona považuje za národní bohatství, byly hrány. Její manžel lakonicky dodal, že jde o peníze. To je všem jasné, to netřeba zdůrazňovat. O co jiného Heleně Vondráčkové a jejímu manželovi-managerovi by tak asi kdy šlo?

Helena Vondráčková asi ve své velkorysosti přehlédla, že se nehraje ani národní bohatství Rudolfa Cortése, ani Eduarda Hakena, Judity Čeřovské, ani Emy Destinové a mnoha mnoha dalších zajímavých hlasů.

Kromě toho jakožto zkušená matadorka showbusinessu musí přeci vědět, že média slouží svým konzumentům, aby jejich konzumenti nabídku konzumovali, a tak média žila z toho, co od konzumentů dostanou. Jestliže si tedy plebs nežádá hlas Heleny Vondráčkové, bylo by pro jakékoliv médium kontraproduktivní tento hlas nabízet.

Otázka tedy stojí takto: Co dělá Helena Vondráčková proto, aby byla populární a posluchači Českého rozhlasu toužili slyšet její hlas? Respektive, co by musela či neměla udělat, aby si získala, či spíše neztratila přízeň publika.

Žalovat Českého rozhlasu? To bude zase krok špatným směrem, to nedělá Helenka Vondráčková pro svou popularitu nic prospěšného, to jí manžel-manager neradí dobře a ona dělá chybu, že na něj dá. Mimochodem – cenzura by byla, kdyby jakýkoliv soud nařizoval médiím, co musejí publikovat a vysílat, nota bene ještě k tomu s doplněním, že soud považuje onu protežovanou věc za národní bohatství. To by možná soudce putoval z taláru do svěrací kazajky a z pracoviště přímo do Bohnic.  Soudní spor je předem prohrán a další prachy fuč. A to prý jde o peníze, pravil Michal.

Snad Heleně Vondráčkové může být útěchou osud mnoha významných umělců či malířů, z nichž mnohý zemřel chud a opuštěn, aby po smrti byl věčnou slávou a celosvětovým uznáním ověnčen. Možná někdy v nějaké dražbě se bude prodávat SP singl Malovaný Džbánku od Heleny Vondráčkové s vyvolávací cenou 8 milionů euro. To bude perda!

Ale co by mohli vysílat, co by skutečně mohlo mít sledovanost, to by mohly být na příklad zápasy v bahně Vondráčková-Tachecí. To by táhlo více než nějaká SuperStar. Ale nesměl by to pískat Michal, je neobjektivní a straní jedné straně.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 26.5.2011 11:30 | karma článku: 48,51 | přečteno: 38842x