Drábkův vtipný, či spíše nevtipný a podle hloupý počin

Glosa o tom, jak ministr Drábek zatočil se dvěma zaměstnanci, aby dal najevo, jak hodně ho mrzí, že jím prosazený nákup informačního systému se asi nevyplatil.

 

Začnu vesele – znáte ten vtip:

Eržika mlátí svého pětiletého synka hlava nehlava. Jde kolem policajt:

„Erža, co tlučeš toho malého?!“

„Pánko, tož kúpila som mu nové topánky, eště za kolik peňazí, a sú mu malé..“

Tak tomuhle vtipu už se ani moc lidí nezasměje. A co čin ministra Drábka, jako by podle stejného kopyta, jako by se mu u Erži z vtipu naučil?

O co jde? Přece o to, že propustil ředitele odboru informatiky na ministerstvu práce a sociálních věcí René Pitáka a výkonnou ředitelku ÚP Alenu Královou z toho důvodu, že informační systém, projektovaný firmou, na jejíž lidi má ministr kontakty a vazby, jejíž produkt sám vybral a přikázal jej bez testů či zkušebního duplicitního provozu vedle stávajícího informačního systému celoplošně nasadit na všechny ÚP.

O tom, že by ministr Drábek nebyl varován, že systém není bezproblémový, respektive že na něj doslova není spolehnutí, nemá zabudované potřebné kontroly a nezabezpečuje data proti přemazání, ani nekontroluje transakce se správným uzavíráním, respektive vracením do kontrolních bodů, nemůže být ani řeči. Byl varován tak nahlas, že díky médiím byl o problémech zpraven celý národ.

A tak ministr Drábek vyprodukoval další, ale opravdu dost pokleslý, hloupý a nudný vtip:

Ministr práce a sociálních věcí propouští ředitele odboru informatiky a ředitelku ÚP. Lidi se to dozvídají a ptají se:

„Pane Drábku, proč propouštíte ty dva pracovníky?“

„Za státní prachy, a že to nestálo málo, jsem jim pořídil nový informační systém, a nejde to nasadit, systém má nedostatky a nasazení toho krámu jen v prvním měsíci provozu bouchlo tak dokonale, že to půjde napravit velmi těžko.“

Na jakákoliv varování a všemožné výtky ovšem pan ministr reagoval prohlášením, že jde o novinářské kachny a uměle nafukované bubliny a že vše jede jako po másle dle očekávání. Čího? Asi jeho, ministrova. Reagoval povýšenecky, přehlížel fakta, problémy i lidi. Ministr svými dalšími činy jen dokazuje, že na tyto jeho vlastnosti můžeme vsadit i v dalším tristním období, respektive můžeme se spolehnout na to, že ministr Drábek si tyto vlastnosti uchová i do dalších let.

Připomínám, že vtip skončil textem „… sú mu malé..“ a že vše ostatní je poctivá čistokrevná tragédie.

Foto perex: zdroj Aktualne.cz, ministr Drábek vysvětluje své myšlenkové pochody

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 2.2.2012 17:09 | karma článku: 38,15 | přečteno: 2132x