Chuť lidského masa - Kapitola 15: Jak se tam máme vrátit

Objev ve sklepení mě velmi poznamenal a začala jsem věřit na nadpřirozenou moc. Jako by nás zabitá žena pohřbená v mělkém hrobě pod podlahou neustále volala. Její duše toužila po tom, abychom našli její tělo a díky němu i vraha. 

Kapitola 15: Jak se tam máme vrátit – Magdaléna Rozkošná

Objev ve sklepení mě velmi poznamenal a začala jsem věřit na nadpřirozenou moc. Jako by nás zabitá žena pohřbená v mělkém hrobě pod podlahou neustále volala. Její duše toužila po tom, abychom našli její tělo a díky němu i vraha. Chtěla, abychom zjistili její příběh a řádně ji pohřbili.

Mystikou opředená vražda ve mně vzbudila neurčitý pohled na svět. Se zjištěním, jak je život křehký, jsem se začala mnohem víc bát. Děsí mě teď prakticky každý člověk, ke kterému jsem nucena se přiblížit.

Když jdu po ulici, dívám se do tváří kolemjdoucích a zvažuju, jestli právě tenhle člověk by byl schopen vraždit. Jestli právě on má zvrhlé pohnutky a bavilo by ho, se dívat na umírající ženu, svíjející se v bolestech.

Moje nervy jsou na pochodu a stačí mi jen, abych slyšela neobvyklý zvuk, a hrůzou vyletím jako čertík z krabičky. Vybavují se mi teď všechny příšerné vzpomínky na moje dětství, hlavně ta, jak na otce dopadla žehlička a zabodla se mu do páteře. Sice to přežil, ale od té doby byl upoutaný na invalidní vozík. Byl tak nesnášenlivý. Tak popudlivý a nepříjemný, že se sním nedalo být dlouhodobě v jedné místnosti. Sice si za to mohl sám, ale řekla bych, že z toho celý zbytek svého života obviňoval mě.

Do vily máme na nějakou dobu zakázaný přístup, ale naštěstí se nám podařilo přemluvit policisty, abychom si aspoň mohly odvést návrhy, jeden šicí stroj a pár látek. Naše práce se nemůže zastavit. Ne teď, když máme po úspěšné módní přehlídce a potřebujeme vytvořit spoustu šatů na zakázku.

Dvoje nejvíce speciální ušiju pro klientky přímo já a zbytek předáváme naší šicí firmě, vůbec bychom neměly šanci v termínu vyrobit všechny ostatní. Navíc teď už jsme se zdržely víc než dost.

Enn mi nabídla, že všechno můžeme umístit k ní domů a vyrábět naše modely tam, ale povedlo se mi ji přemluvit, abychom svůj tábor rozložily u mě. Alespoň budu moci na výrobě šatů pracovat dlouho do noci a nebudu při tom muset cestovat po setmělém a nebezpečném městě.

Můj návrh byl bez dlouhého přemýšlení přijat, jelikož Enn vlastní automobil, je jí jedno, že bude jezdit za tmy.

Zdá se mi, že tu vraždu neprožívá tak jako já. Jistě, taky ji to nemile překvapilo a zaskočilo, ale jako by to přešla a její život šel dál. Skoro se zdá, že dělá, že se nic nestalo.

Bohužel tohle se mi nedaří a prakticky každou noc mám noční můru, ve které sestupujeme do toho strašidelného sklepa a vyhrabáváme mrtvolu. Probouzím se zpocená a v slzách.

Když jsem se s tím jednou svěřila Enn, nabídla mi, abych začala chodit k jejímu známému na sezení. Podle jejích slov by to měl být uznávaný psycholog.

Odmítla jsem její nabídku, a teď po několika dalších probdělých nocích si vůbec nejsem jistá, jestli jsem neudělala chybu. Ten zážitek mě nejspíš dost traumatizoval a já nevím, jestli se s ním dokážu sama vyrovnat.

Snažím se všechny svoje nejtemnější myšlenky zahnat přemýšlením o ušití nových modelů, ale zdá se mi, jako bych i z nich cítila pozůstatky smrti. Jejich konstrukce je tak jemná, a přesto volá jakousi brutálností myšlenky.

Kéž bych měla svého muže… svoji lásku, který by mě pevně objal kolem ramen a do ucha mi pošeptal konejšivá slova. „Neboj, holčičko, všechno bude v pořádku, já tě ochráním.“  Po svých slovech mě k sobě přitiskl, svalnatou rukou si přitáhl moji hlavu a plnými rty mě políbil na každý záhyb mého čela.

Je těžké vyrovnat se s tou neskutečnou osamělostí, která se nenápadně vpletla do mého života a obsadila tak veškeré moje myšlenky, pohyby a vlastně naprosto všechno, co se týká mého běžného života.

Snažím se s tím vyrovnat, ale moc mi to nejde, probdělé noci, hrůzné sny a tuny čokolády a zmrzliny, to nejspíš nebude to pravé. Dokonce jsem si vzala pár prášků na nervy, co mi tu Enn nechala, ale jsem po nich celá utlumená a jako bych to nebyla ani já. Po prášcích na spaní sice spím, ale druhý den jsem jak přejetá náklaďákem. Takže prášky asi nebudou to nejlepší.

Kdybych mohla vyjet ze země, asi bych se vydala někam k moři, abych tak z tohohle všeho utekla a přišla na jiné myšlenky. Musím se přiznat, že se doslova děsím návratu do vily. Dokonce jsem na moment přemýšlela, že u Enn skončím a najdu si něco jiného, ale to nejde. Nemůžu v tom Enn samotnou nechat, navíc asi jen dost těžko by se mi podařilo sehnat takovouhle parádní práci a skvělou šéfovou.

Nevím, co budu dělat, až bude aktuální návrat do vily. Ale chtěla bych se do té doby aspoň trochu sebrat. Pokud to půjde, protože bych nerada skončila v blázinci.

Je to pro mě extrémně neznámé a já jsem vyděšená jako malé dítě. Začínám se topit ve svém strachu.

Autor: Jana Králová | sobota 12.3.2016 8:00 | karma článku: 10,10 | přečteno: 184x
  • Další články autora

Jana Králová

Nevědomky jsem založila nový směr svatebních fotek

Dneska mě hodně pobavila moje kamarádka a svatební fotografka Zuzka Zemanová, když mi dala vědět, že jsem byť nevědomky, založila nový kult svatebních fotografií. A lidé se po mě začínají opičit.

10.3.2017 v 11:41 | Karma: 19,72 | Přečteno: 971x | Diskuse| Ona

Jana Králová

A tak jsem udělala svoji aukci obrázků!

Obraz tady, obraz tam, obraz kam se podívám. A tak mi manžel řekl: "Zlato, nechtěla by ses jich nějak zbavit? Už se nedostanu ani do skříně?" Tak jo, překvapivě jsem souhlasila, ale jak? Co aukce pro dobrou věc :)

8.3.2017 v 15:22 | Karma: 10,54 | Přečteno: 204x | Diskuse| Pozvánky, akce

Jana Králová

Vidlačky ve městě

Obě jsme s Anet naplaveniny, takže cestování po našem hlavním městě bývá mnohdy dost zábavné a sem tam se i z cesty stane cíl.

31.10.2016 v 17:08 | Karma: 19,28 | Přečteno: 866x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Svatební vyžírka

Být u toho, když dva lidé spojují své životy v dnešní uspěchané době svazkem manželským, je nepopsatelný zážitek. O to víc, když je to po šestnácti letech a dvou dětech.

11.10.2016 v 9:09 | Karma: 20,35 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Viděti je zlato

Už několik let sleduji vývoj operací na korekci zraku a vždycky jen tak zasněně jsem tu možnost odbyla, až budou operace levnější. Až budou peníze. Až na to bude vhodná chvíle. Až vymyslí nějakou novou metodu.

4.10.2016 v 18:37 | Karma: 16,29 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 422x
Jsem člověk, který si rád klade různé otázky, na které následně hledá odpovědi. Ráda píšu a už mi nestačí jen psaní knih, protože se toho kolem tolik děje a blog mi přijde jako rychlejší komunikační kanál. Nejsem idealista, ale přesto bych se chtěla pokusit ve svém životě změnit myšlení některých lidí a posunout tak svět lepším směrem. A je pravda, že mám i divokou fantazii, takže když se mi nepovede změnit tenhle svět, velice pravděpodobně si vymyslím nějaký jiný, lepší :)

Seznam rubrik