Chuť lidského masa - kapitola 10

Nejsem si vůbec jistá tím co se právě odehrálo, celý zážitek jako by byl v mlze, ale přesto v hloubi mysli vím, že se přesně takhle stal, a ať se moje vědomí snaží skutečnosti potlačovat, jak chce, stejně vím, že se to stalo přesn

Ohledání místa činu – Magdaléna Rozkošná (Magi)

Policie přijela rychle a zajistila celý dům, nás si vyšetřovatelé odvedli na dvůr do své dodávky a zabalili naše roztřesená těla do teplých přikrývek.

Nejsem si vůbec jistá tím co se právě odehrálo, celý zážitek jako by byl v mlze, ale přesto v hloubi mysli vím, že se přesně takhle stal, a ať se moje vědomí snaží skutečnosti potlačovat, jak chce, stejně vím, že se to stalo přesně takhle.

Paty šla dobrovolně první k výslechu a vypověděla, co tu dělá a jak se celá událost odehrála.

Kolem domu je zaparkována spousta policejních aut, která značně přitahují pozornost kolemjdoucích. Kdyby je policisté nerozháněli, jistě by se snažili dostat až do domu.

Bylo to ve sklepě skutečně to, co jsme si myslely… bylo to tělo… mrtvé tělo, pohřbené přímo pod našima nohama a zakryté nepatrnou vrstvou hlíny? Ale kdo ho tam dal a jak dlouho tam je? Proč tenhle život musel skončit, jaké drama se odehrálo ještě za jeho života? Na mysli mi vyvstává spousta otázek, ale přesto se musím soustředit na sebe a na to, co budu vypovídat, protože teď je tenhle dům napsaný na Enn a mě, a navíc máme klíče jen my dvě, takže jsme hlavní podezřelé. No tak, připrav se. Magdaléno, soustřeď se!

Snažím se od policistů zaslechnout nějaké informace, abych si o celém případu udělala alespoň trochu obrázek, ale jsou v tomhle dobře vycvičení, a tak před námi neřeší žádné důležité souvislosti.

Dostala jsem strach o náš majetek, v domě je spousta ještě nepoužitých návrhů, které mají v současné době pro jiné návrhářské firmy cenu zlata.

Nedokážu s tím nic udělat, jediné, v co tak můžu doufat a věřit je, že naše policie by si nic takového nedovolila a že jediné, co je zajímá, je mrtvola ukrytá ve sklepě.

Sakra, když to řeknu takhle, tak si připadám i já sama osobně podezřelá, natož jak to pak mají vidět ostatní? Neměla bych si sehnat právního zástupce, nevím, do jakých bych se mohla dostat potíží. Paty určitě o nějakém bude vědět. I když sama taky vypovídá bez něj, ale ona je jen návštěvník. Zase na druhou stranu, jestli bych právě pak nebyla víc podezřelá?

Je to zapeklitá situace a já si vůbec nejsem v takovýchto chvílích jistá. Co mám dělat? Kdybych přemýšlela, jestli použít brokát nebo hedvábí, nebo jakou niť si zvolím na lem, tak bych si byla mnohem rozhodnější.

Ale ne, nesmím propadat panice, já jsem přece nevinná a Enn určitě taky. Ale byla bych ochotna se za ní zaručit? Věřím jí až tolik?

Ne, myslím, že ona by nebyla ničeho podobného schopná. Ovšem je divné, že se vůbec nezmínila o tom, že by kdy cítila ty negativní emoce strachu z hrůzného činu, které mimo mě cítil i Doel.

A co ty rudé šaty, nemohla je figurínám skutečně oblékat Enn? Co když ze mě chtěla udělat blázna a zařídit tak můj odchod z firmy? Ale jak by pak zahrála ten strach, který z ní doslova čišel pokaždé, když jsem je objevila. Nemyslím si, že by byla až tak dobrá herečka.

Přesně jako v nějaké detektivce, jakmile se něco takového stane, okamžitě člověk začne pochybovat o všech kolem a jeho mozek vymýšlí nejrůznější scénáře.

Vždyť přeci Enn by neublížila ani mouše, miluje život ve všech jeho podobách, ráda se směje a ještě raději vytváří hezké věci. Někdo takhle pozitivně naladěný by nemohl být zlý a zároveň brát život. Ne Enn to podle mě nebyla, trávíme spolu tolik času, kdyby měla vražedné sklony, tak bych si toho všimla, ne?

Možná to sem někdo dal ještě před tím, než jsme vyměnili zámek, tím pádem se nám okruh podezřelých rozšiřuje. A vůbec v tom nemusí figurovat ani jedna z nás.

Převezli nás na policejní stanici k výslechu, chtějí od každé zvlášť slyšet, jak se celá situace odehrála. Je to asi poprvé v životě, kdy jsem jela se zapnutou houkačkou a svištěla Prahou mezi ustupujícími auty. Dostávám strach, hrozný strach, protože jsem ještě nikdy u výslechu nebyla.

Mladá policistka nás zavedla na policejní stanici a ukázala, kde si můžeme sednout a odpočinout. Nedaleko vidím automat na kávu, asi si brzo pro jednu skočím.

Kolem nás prošla vysoká štíhlá blondýnka, ihned zaujala moji pozornost, protože z ní vychází přirozená autorita, a všichni muži v okolí jako by to z ní také cítili. Nejspíš to bude jejich nadřízená.

Zašla do místnosti, kam následně zavedli Enn, výslech začíná…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Králová | středa 2.3.2016 8:00 | karma článku: 7,09 | přečteno: 207x
  • Další články autora

Jana Králová

Nevědomky jsem založila nový směr svatebních fotek

Dneska mě hodně pobavila moje kamarádka a svatební fotografka Zuzka Zemanová, když mi dala vědět, že jsem byť nevědomky, založila nový kult svatebních fotografií. A lidé se po mě začínají opičit.

10.3.2017 v 11:41 | Karma: 19,72 | Přečteno: 971x | Diskuse| Ona

Jana Králová

A tak jsem udělala svoji aukci obrázků!

Obraz tady, obraz tam, obraz kam se podívám. A tak mi manžel řekl: "Zlato, nechtěla by ses jich nějak zbavit? Už se nedostanu ani do skříně?" Tak jo, překvapivě jsem souhlasila, ale jak? Co aukce pro dobrou věc :)

8.3.2017 v 15:22 | Karma: 10,54 | Přečteno: 204x | Diskuse| Pozvánky, akce

Jana Králová

Vidlačky ve městě

Obě jsme s Anet naplaveniny, takže cestování po našem hlavním městě bývá mnohdy dost zábavné a sem tam se i z cesty stane cíl.

31.10.2016 v 17:08 | Karma: 19,28 | Přečteno: 866x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Svatební vyžírka

Být u toho, když dva lidé spojují své životy v dnešní uspěchané době svazkem manželským, je nepopsatelný zážitek. O to víc, když je to po šestnácti letech a dvou dětech.

11.10.2016 v 9:09 | Karma: 20,35 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Viděti je zlato

Už několik let sleduji vývoj operací na korekci zraku a vždycky jen tak zasněně jsem tu možnost odbyla, až budou operace levnější. Až budou peníze. Až na to bude vhodná chvíle. Až vymyslí nějakou novou metodu.

4.10.2016 v 18:37 | Karma: 16,29 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Češi s kradenými věcmi v Rakousku při honičce s policií proráželi zábrany

7. května 2024

Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty....

Kreslíř přežil útok na Bataclan, teď traumatizovaný spáchal sebevraždu

7. května 2024  21:05

Francouzský kreslíř Fred Dewilde, který přežil teroristický útok na hudební klub Bataclan, spáchal...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  20:54

Izraelská armáda v úterž zahájila operace na východě Rafáhu, který leží na jihu Pásma Gazy a kde...

Zdechovský se musí omluvit Němcovi za meme. Odvolám se, říká europoslanec

7. května 2024  20:42

Europoslanec Tomáš Zdechovský se musí omluvit advokátovi Petru Němcovi za protiprávní jednání na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 422x
Jsem člověk, který si rád klade různé otázky, na které následně hledá odpovědi. Ráda píšu a už mi nestačí jen psaní knih, protože se toho kolem tolik děje a blog mi přijde jako rychlejší komunikační kanál. Nejsem idealista, ale přesto bych se chtěla pokusit ve svém životě změnit myšlení některých lidí a posunout tak svět lepším směrem. A je pravda, že mám i divokou fantazii, takže když se mi nepovede změnit tenhle svět, velice pravděpodobně si vymyslím nějaký jiný, lepší :)

Seznam rubrik