Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JoST

15. 12. 2007 11:21
"Chceš-li míti přítele pořiď si psa."

Před léty se známý vystěhoval do NSR.Začaly mi přicházet zděšené dopisy. Jdu po lese,jsem sledován majitelem.Vybočit dva metry od cesty nemožné. Turistické stezky neexistují.Na dětských hřištích spousta střepů a psích exkrementů. Každý tu má psa. Pes více než dítě.Návštěvy se nepřezouvají.Reklama hrůzná.Je těžko se při koupi nenapálit.No a nyní naše známá ze švédska se vždy shání po televizním programu a říká:Toto šlo u nás už před dvacíti léty."Tak už jsme tedy v ev ropě.Třeba to za dvacet let bude lepší.Bohužel tu už asi nebudu.

0 0
možnosti

JoSt

15. 12. 2007 11:06
21575566

Slovník spisovného jazyka českého.Vydala ACADEMIA  1971 strana  639.Když do něho šlápnete tak je to stejné jako když šlápnete do lejna.Kupodivu slovo "hovno"lépe vyjadřuje význam.Pouze jsem vyjádřil souhlas s autorem.Je mi úplně lhostejné jak se k tomu kdo postaví.Tedy iDNES.CZ

S pozdravem JoSt!

0 0
možnosti

Rejpalka

14. 12. 2007 22:55
Můžou do popelnice

Ptala jsem se na obvodním úřadě, jestli se psí bobky můžou házet do popelnice a na odboru životního prostředí mi řekli, že ano.

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

15. 12. 2007 13:02
Re: Můžou do popelnice

Tak to mám radost. Já jsem to dotyčnému také říkala, ale přesvědčoval nás mermomocí o opaku. Trochu mne zvyklal. Až jsem si říkala, že jako pejskař má snad i pravdu.  A přece nakonec blábolil.

0 0
možnosti
VM

vanilka81

14. 12. 2007 17:21
všude samý pes

u nás na jižním městě má na patře 2 ze 4 bytů psa. psi vídám v baráku furt. všechny byty jsou 2+kk a lidi tam maj vlčáky, labradory, 1 chlap má dokonce vlčáky 2. mě je nejvíc líto těch psů. naproti nám bydlí rodina a klukovi koupili labradora a on ho chudák, ani neudrží a ven s ním jde vždy jen na otočku. pes vůbec neposlochá a na každého skáče, před 2 týdny takhle skočil na 1roční dítě a porazil ho. všechno je o lidech a když je někdo nelida, tak je větší pravděpodobnost, že je prase. řeba když se na patře vykakal pes a majitel to uklidil až za 3 dny. když někdo kašle na výchovu, tak asi kašle i na úklid po pejskovi.

R^

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

14. 12. 2007 17:12
Názor.

Dobrý den.

Nechci házet všechny pejskaře do jednoho pytle, ale většina je taková, že když je nikdo nevidí tak je jim srdečně jedno, kde jejidh pes udělá hovínka. Zvláště nyní, když se majitelům psů v zimě nechce někde procházet dále od obydlí. Ale takový už je člověk. Psů čím dále více přibývá, protože nám posílají psi z Velké Britanie, kde je jich přemnoženo . Ne zadarmo.Když jsou nyní potraviny pro lidi velice zdražené, zdalipak také zdraží pokrm pro psy a pro kočky?To bude zajímavé poznání.

Omlouvám se za řádné pejskaře a vím že jsou, a pro samotné psy i pejsky je požehnáním takový vzorný pejskař.VVV

0 0
možnosti

Hana Dvořáková

14. 12. 2007 16:01
Malá rada

V každé kapse nebo tašce mám mikrotenové sáčky-takové ty pevnější na zmrazování potravin.Navleču na ruku,seberu výkal,obrátím sáček,zatočím a s klidem vyhodím do nejbližšího koše.Bez lopatky,v klidu a čistotě.Pokud ovšem nemá pejskař nepřekonatelný odpor k té teplé hromádce.Já jsem možná po grigádě v masokombinátě otrlá.;-D

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

14. 12. 2007 16:30
Re: Malá rada

Neříkejte, že v masokombinátě takto balíte maso :-).

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

14. 12. 2007 15:46
Můj kamarád má rčení

Říká "kdo chce hledá cesty, kdo nechce hledá výmluvy".

Kdo je nejhorší skupina občanů nevím, je to tak trochu od každého něco a paušalizovat nelze. Pravdy je, že lidi jsou napříč sociálními skupinami od čuňat až ke slušňákům. Hovínka uklízím tam, kde by mohly způsobit "nehodu", tam kde nemohou vadit neuklízím - příčin k neuklizení je zde už vyjmenovaných hodně. Uklidňuje mě, že je to biologický odpad a za 14 dní z něj nezbude skoro nic.

Prase je ten člověk, který nechá tuto hromadu na chodníku nebo lidem kteří bydlí v přízemí pod okny či na dětském hřišti.

Poplatky by být neměly, protože samy o sobě nic neřeší - je to jen záminka k tahání peněz z lidí. Když má někdo koně tak taky neplatí a mnohdy se stane, že taková hromada zkrášlí i ulici. Mám za to, že daní už platíme dost a moc se nám toho za ně nedostává. 

Asi nejproblematičtější člověk je řidič kamionu, který kouří a má psa. ;-D

0 0
možnosti

Jarda

14. 12. 2007 15:00
Úplně nejhorší to je, když má člověk malé dítě.

S kočárkem se nevyhnete a kolečka se moc špatně čistí - zvlášť s miminem v náručí.

A batolata do toho nejen šlapou, ale i to berou do rukou...

Majitelé psů jsou skutečně ta nejsobečtější a nejméně zodpovědná skupina občanů.

0 0
možnosti

Adéla

14. 12. 2007 15:19
Re: Úplně nejhorší to je, když má člověk malé dítě.

 Pane buďte tak laskav a nepaušalizujte. Děkuji.Rv

0 0
možnosti
J

J.i.n.d.r.i.s.k.a.

14. 12. 2007 14:40
já tedy sbírám, ale neplatím

Ze zásady po svém psu výkaly odklízím. Bydlím v centru brna a přijde mi nevhodné nechávat to někde jen tak ležet. Malou potřebu  jsem ji taky naučila vykonávat buď nad kanálem nebo alespon do vozovky, takže neznečišťuje ani vozy ani domy.Co ale odmítám, je placení poplatků.  Poplatky se prý platí za to, že můj pes znečišťuje město a město se pak má postarat o to znečištění. Já ale po psovi uklízím, pytlíky si kupuji svoje ( protože ty co rozdávají v parcích, se i při největší opatrnosti protrhnou )a navíc jsem v celém brně ještě neobjevila jediný odpadkový koš určený výhradně k tomuto účelu. Protože nevidím jedinou smysluplnou věc, která by se financovala z poplatků ( kromě již zmíněných nepoužitelných pytlíků ), nevidím zároveň jediný důvod tyto nesmyslné poplatky hradit. A pokud někdo neodklízí, promiňte, ale nebudu přece platit kvůli tomu, že je někdo s odpuštěním p.r.a.s.e.

0 0
možnosti

Hucul

14. 12. 2007 14:19
Nas hafik...

... je pejskem z maleho mesta. Spousta ploch okolo nas je travnatych. Kdyz pejska vencim, zasadne kona potrebu jen na travnatych plochach. Ovsem mesto, ktere je spravcem onech travnatych ploch, se casto vubec neobtezuje:

a) sekat na travnatych plochach travu. Nezlobte se na mne, ale kdyz je nekde trava po pas, ja se tam nevypravim s macetou, abych po psovi sebrala bobek. Krome toho, ze jsem alergik, take riskuji, ze si v te dzungli naslapu toho, co uz tam zanechali jini. Nikdo svepravny by se na takovem travniku nesnazil prochazet, takze riziko, ze do veci nekdo slapne, je temer nulove.

b) doplnovat sacky ke kosum. Preci jen se jim vice vyplati poslat misto sacku dva mestske policisty, co pejskare buzeruji, ale sacek nenabidnou. A cim mam sbirat? Nosit si v kapse zahovnenou lopaticku a par mikrotenovych sacku? Ale klidne, ale pak ode mne za drzeni psa nema pozadovat penize. Dokud pozaduje, at poskytuje!

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.