Cestování v „Adélce“

Brněnský dopravní podnik se již nějaký čas raduje z nového typu tramvaje, kterému důvěrně říká „Adélka", oficiální označení je Škoda 13T. Moderní vzhled určitě každého upoutá. Také je na první pohled zřejmé, že se tentokrát výrobce rozhodl pro netypické umístění sedaček. Zajímalo mě, jaké bude s touto novinkou cestování.

 

Zvenku na mě vůz působil mohutně. Ovšem po nástupu mě překvapil celkem malý vnitřní prostor.

Sedačky, které jsou osazeny zády k oknu, určitě nepotěší korpulentnější dámy ani pány. Myslím, že vcelku úzká ulička mezi těmito sedadly, patrně neobstojí v dopravní špičce. Nevejdou se do ní totiž cestující tak, aby stejně jako v jiných tramvajích, mohli stát ve dvou řadách. Pokud by se o to pokusili, museli by si sedící pasažéři odepnout nohy a dát si je na klín.

Sedící pány možná potěší pohled na pozadí či popředí mladých děvčat stojících nad nimi. Za sebe musím říct, že blízkost zadničky v úrovni mého obličeje mě štěstím příliš nenaplňoval. A to nechci domyslet, kdybych tak někomu šermovala zadkem u hlavy já.

Při divočejší jízdě, kdy se snažíte ve stoje udržet rovnováhu, se vám občas podaří pošlapat nohy sedícím spoluobčanům, což není jistě příjemné ani pro vás, ani pro ně. Na druhou stranu to může být docela dobrá příležitost k seznámení.

A poslední věc, kterou si také příliš neužívám, je pohled z oka do oka naproti sedících lidí. V prostoru , který tramvaj víc nenabízí než nabízí, se tomu neubráníte. Pokud tedy nechcete trávit cestu tím, že budete mít oči nalepené na stropě. Ale jak už jsem psala, opět to může být pro někoho vhodnou příležitostí k seznámení.

A mé zhodnocení na závěr? Jste-li nezadaní a toužíte po seznámení, račte nastoupit. Adélka vám k tomu jistě poskytne spoustu příležitostí. A já budu opět raději jezdit starou klasickou „šalinou".

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Jamborová | středa 26.3.2008 12:02 | karma článku: 17,12 | přečteno: 1709x
  • Další články autora

Andrea Jamborová

Nechovej se jako debil...

28.6.2017 v 8:46 | Karma: 21,13

Andrea Jamborová

Už víme? Leda kulový…..

20.10.2014 v 14:26 | Karma: 11,82

Andrea Jamborová

Vejdi a neuškoď !

29.2.2012 v 8:23 | Karma: 13,52

Andrea Jamborová

Říkám hlad, myslím chlast

2.2.2011 v 10:53 | Karma: 29,51