Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trpišovský mimo realitu

Jindřich Trpišovský je médii považován za progresivního a moderního trenéra. Poslední dobou některými výroky spíše ukázal, že se díky neomezeným čínským možnostem dostal tak trochu mimo realitu.

Ano, v minulé sezoně hrála Slavia v lize velmi pěkný, zajímavý a útočný fotbal. Tedy ve většině zápasů. Vzhledem k rozpočtu a obrovským penězům, které do klubu proudí, je logické, že se tak děje. Slavia byla chválena i za vystoupení v Evropě. Ano, proti Seville odehrála dvě naprosto výborná představení. Jenže u evropského vystoupení jsou dle mě i nějaká ale. Vypadnutí s Dynamem Kyjev v předkole LM bylo zklamáním.

Kyjev už dávno není týmem, který by děsil Evropu. Její vystoupení v základní skupině Evropské ligy také nebylo zrovna přesvědčivé. Postoupila až díky poslednímu zápasu, kdy do Prahy přijelo na vánoční nákupy náhradní mužstvo Petrohradu. A to skupina rozhodně nebyla žádná zabijácká ani z pohledu kvality EL. A pak tu je dvojzápas s Chelsea, za který byla Slavia i pan Trpišovský českými médii bouřlivě chváleni a oslavováni. A já se ptám za co? Za dvě prohry?

Vždyť v Praze nastoupila Chelsea s náhradníky a zápas vysloveně odchodila. Přesto v suchém triku zvítězila 1:0. Doma vedla po půlhodině 4:1 a zbytek zápasu prostě vypustila. V českých médiích se z toho udělal supervýkon Slavie a její hráči a zejména trenér byli vynášeni do nebes. Podobnou trenérskou svatozář kdysi média udělila i jistému panu Vrbovi. Všichni moc dobře víme, jak arogantním a egoistickým člověkem se směrem k veřejnosti následně stal.

Mám trochu obavu, aby pan Trpišovský nenajel na stejnou notu. Některá jeho vyjádření by byla i úsměvná, kdyby ovšem nebyla myšlena vážně. Zejména dva jeho výroky z poslední doby mě hodně zaujaly. První byl po finále poháru v Olomouci. V zápase podala Slavia bídný výkon a k vítězství jí pomohla fatální chyba rozhodčího. Trenér sešívaného mužstva prohlásil, že v prvním poločase byla hra jeho mužstva pomalá, protože bylo příliš suché hřiště. No…., jsem z té oblasti a vím, že několik dní v oblasti Olomouce vydatně pršelo. To tak vydatně, že v okolí se některé obce potýkaly s povodněmi. A pan Trpišovský prohlásil, že na stadionu byl příliš suchý trávník….

Druhý výrok je z nedávné doby. Tentokrát už několikátý slabší výkon ze začátku této sezony okomentoval tím, že hráči jsou ještě unaveni po předchozí sezoně. A přidal číslo 59. Což je počet odehraných zápasů. Když pominu to, že má sakra široký kádr, aby ho prostřídával, tak ani to číslo není nijak kosmické. 59 zápasů za 365 dní. To je opravdu pracovní nálož. U hráčů, kteří kromě toho dvě hodiny denně trénují a jinak se věnují regeneraci a odpočinku.

Chápu, že majitel tlačí na své investice a chce Ligu mistrů. Zejména v situaci, kdy čeká hodně příznivý soupeř. A nejen pan Trpišovský moc dobře vidí a ví, že současná forma by zřejmě nestačila ani na Celtic nebo Kluž. A nepostoupit do LM přes taková mužstvo, to už by se majiteli asi nemuselo líbit. Ale má pan Trpišovský opravdu potřebu hájit mužstvo i sebe podobnými výroky? Byl bych hodně rád, aby se s Trpišovského nestal druhý Vrba.

Autor: Jakub Zeman | úterý 13.8.2019 17:28 | karma článku: 16,75 | přečteno: 712x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Skvělí fanoušci, strašní trenéři a ČT.

Mistrovství světa juniorů v hokeji, pořádané Českou republikou, zanechalo několik dojmů. Některé významně vynikly. Fantastičtí fanoušci, slabé výkony hráčů, velice slabí trenéři a katastrofální přístup České televize.

4.1.2020 v 13:29 | Karma: 34,18 | Přečteno: 1284x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč je vystoupení Slavie v LM tak přeceňované?

Slavie se po dlouhých letech zase jednou dostala do Ligy Mistrů. Svoji účast si zaslouženě vybojovala proti Kluži v předkole. Ve skupině ale naprosto zaostává. Ač nám média neustále tvrdí něco jiného.

28.11.2019 v 19:58 | Karma: 23,44 | Přečteno: 621x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Skvělé MS s dvěma kaňkami. Videem a ČT.

Byl to skvělý šampionát. Skvělé zápasy, plno góĺů, výtečná atmosféra, skvělé trávníky a nádherné stadiony. Také ale video a komentátoři a "experti České televize. Takové bylo letošní Mistrovství světa ve fotbale.

15.7.2018 v 19:34 | Karma: 46,38 | Přečteno: 10823x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Nejhorší věcí na MS je jednoznačně video

To bylo všude hulákání přívrženců videa ve fotbale. Prý jak přijde, fotbal bude najednou spravedlivý a bez chyb. Dosavadní průběh MS ve fotbale jasně ukazuje, jakou zbytečností video je a jak se moc se dotyční mýlili.

24.6.2018 v 15:59 | Karma: 19,96 | Přečteno: 1055x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Čeká nás 14 dní hysterického hulákání pražské kavárny

Tak máme za sebou první kolo. Pokud není člověk úplný hlupák, musel finálovou dvojici předpokládat. Otázkou zůstává, co s tím dál. Koho zvolit, aby dobře reprezentoval a plnil tuhle víceméně čestnou funkci?

13.1.2018 v 19:13 | Karma: 45,21 | Přečteno: 4820x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik