Jak jsem byl na rybách

Byla sobota a já se tak ukrutně nudil. V televizi byl akorát Walker Texas Ranger a To je vražda nachcala... Rozhodl jsem se teda, že pojedu chytat ryby na rybník.    

Hned jak jsem do auta naházel všechny pruty, sítě a pasti, zabouchl jsem dveře od domu a těšil se, až konečně ucítím rybinu. Omámen vidinou tučného úlovku jsem sousedovi přejel všechny jeho tři psy, jednu kočku a dva křečky. Jak to z okna zpozoroval, zmohl se pouze na to, že mě takzvaně vyfakoval a ze rtů jsem mu odezřel: TOS posral ty hovado! 

No nic. Už se stalo. Po cestě jsem teprve vymýšlel kamže to vlastně jedu. Rozhodl jsem se, že pojedu k Tamtomu rybníku jenž je brčálově zelený a od něhož se ozývá hlasité kvákání smradlavých žab a otravné houkání pestrobarevných sov. 

Když jsem dorazil na místo a spatřil krajinku jak z pohádky, trošku jsem si cvrkl do gatí. Potom jsem usoudil, že asi hodím švihadlo tam k tomu stromu. Poté co jsem škrtil ptáka ve chráněné krajinné oblasti, začal jsem vyrábět různé návnady, pasti a léčky do kterých by se mohly ryby nebo žáby chytit. Jako hlavní vábící esenci jsem použil hlemýždě a vlašské ořechy. ,,Po těch půjdou ti kanci jak diví `` prohlásil jsem vítězoslavně a přitom jsem si odchvístl do křoví. Poté jsem si oblékl slipové plavky a skočil jsem do vody abych nakladl pasti a vajíčka. Pod hladinou jsem potkal Vemana, Baziše a Sodotku. Zrovna řešili nějaké pytloviny. Znechuceně jsem se vynořil a doplaval zpátky k břehu. Pod vodou byl totiž hrozný smrad.

Po hodině a půl klidu a spánku se mě splašily pípáky, spadla mě kšiltovka a trochu jsem si prdl. Bylo to jisté - na konci prutu, o kterém jsem dosud nemluvil, bylo něco velkého. Hned mě napadlo, že to asi bude Mlš, ale doufal jsem, že to on nebude, protože toho než bysme sežrali... Ten to ale naštěstí nebyl, byl to dvoumetrový kapr jménem Leonidas a měl 300 centimetrový párek jak cip. 

Poté co jsem ho dostal na břeh a zakroutil mu krkem, očistil jsem ho od šupin, které byly velké jak víko od popelnice. Kapra jsem zabalil do třiceti igelitek a odfrčel jsem zpátky domů. Doma jsem si ho udělal po židovsku a jako přílohu jsem uvařil rýží, která smrděla jak myší pelech s vlasama. A to je vlastně všechno. Pustil jsem si k tomu techno a pěkně jsem si podupkával.

A jaké z toho plyne ponaučení? Dělejte co vás baví, překonejte nechutné stavy nebo nebudete zdraví, hraví a krávy. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Vlk | sobota 15.4.2017 15:28 | karma článku: 9,53 | přečteno: 451x
  • Další články autora

Jakub Vlk

Ta pravá

19.1.2017 v 7:39 | Karma: 10,35

Jakub Vlk

Nedosažitelný břeh

18.1.2017 v 20:10 | Karma: 8,06

Jakub Vlk

Na smrtelné posteli

18.1.2017 v 8:04 | Karma: 8,74

Jakub Vlk

Neděle a pondělí

17.1.2017 v 19:09 | Karma: 6,02

Jakub Vlk

Náš Šmajda Pajda

21.6.2016 v 7:45 | Karma: 9,34