Tak nějak málo tančím...

Tanec Všude kolem nás. I takový titulek by nebyl od věci. Taneční kurzy jsou v plném proudu, tančit se začalo i na Kavčích horách již v páté sérii Star Dance. A jak se tančí mě, když jsem již čtyři roky tanečně vzdělaný?

Jak já bych tančil!

První překážkou v taneční seberealizaci je absence příležitostí. Nemám kde ukázat, jaký jsem “mistrný tanečník”. Právě proto se obávám, že ona mistrnost již za sebou zavírá vrátka. Kdyby tak zavírala… Alespoň bych měl důkaz, že tu byla.

Co jste hasiči, …

Pravda, párkrát jsem svoje střevíce provětral. Hasičský ples, to je ta pravá příležitost pro můj taneční um. A nejraději tančím kolem půlnoci! To si všichni přítomní myslí, že tančím skvěle (v tu dobu již požili notnou dávku alkoholu). Těm střízlivým se zase mohu vymluvit, že jsem to s alkoholem přehnal já, a proto tak divně pohybuji nohama.

Co vlastně umím?

Jsem rád, že jsem v prváku taneční kurz pana Fíly navštěvoval. Mohl jsem si vyzkoušet spousty druhů tanců, od české klasiky až k pohybům hodících se k latinsko – americkým rytmům. Co jsem si opravdu zapamatoval, je polka. Ta se dá využít právě na rozličných plesech. A co víc! Já její kroky dovedu napasovat na valčík! To jen tak někdo neumí, že?

Maturák. To bude tanec.

Za pár měsíců startuje náš maturitní ples, který již nyní s vervou chystáme. Doufám, že se bude líbit všem hostům a že si tam všichni příjemně zatančíme. Musím domluvit s panem kapelníkem, aby jako sólo pro učitele i rodiče zahrál polku. Nebo že bych oprášil pár dalších základních krokových variací?

Autor: Jakub Vácha | čtvrtek 29.11.2012 21:02 | karma článku: 6,45 | přečteno: 619x