Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tichý zabiják, z kterého máme radost

Že žijeme v Absurdistánu, to není žádná novinka. Mnohem víc zaráží to, jak málo si to uvědomujeme. Ztrácíme schopnost kritického uvažování a přijímáme tvzení, která odporují zdravémá rozumu. Copak je tak těžké pochopit například to, že když není v pořádku jezdit po světě a stavět pece, ve kterých se zatápí Židy nebo cikány, není asi taky úplě óká stavět ordinace, ve kterých se malým dětem trhají hlavy?

Jedno velké české protestantské uskupení uznalo za vhodné vyjádřit se k problematice ochrany nenarozených dětí, takže vydalo jakési krátké memorandum, ve kterém (opravdu!) píše: "Jako křesťané chceme jednoznačně podporovat rodinu a napomáhat ke snižování počtu potratů. (zatím dobrý...) Nikoli však tím, že bychom zcela odmítali šetrnější metody potratu v zákonem indikovaných případech. (?!?!?!?)" Vypůjčím si názorný příklad jistého pana Nováka, který na svém webu hezky napsal: "Zkusme jejich vyjádření mírně obměnit: Jako křesťané chceme jednoznačně podporovat soužití s Židy a napomáhat ke snižování počtu zavražděných Židů. Nikoli však tím, že bychom zcela odmítali šetrnější metody usmrcování Židů v zákonem indikovaných případech." Proč nikdo nepochybuje, že Žid má úplně stejné právo na život jako kdokoliv jiný, ale jakmile jde o děti, jsme na vážkách, nevíme a tápeme?

Nechápu. Absurdní.

Tak nějak nenápadně jsme se z novin dozvěděli, že prošla registrace potratové pilulky RU-486 alias Mifegyne. Jen tak mimochodem: Když nedávno v Bosotnu terorista zabil bombou několik lidí, i pro naše média to byla top zpráva na několik dní. Když jsme v Česku odsouhlasili legalizaci tohoto tichého zabijáka, který po světě má a ještě bude mít na svědomí tisícinásobně více lidkských životů, nevěnovalo se tomu víc pozornosti než pár kravám s chřipkou. A není se co divit, vždyť vše je v naprostém pořádku, ne? Pod zprávou na iDnes.cz referující o této události se dočteme zajímavé komentáře, které to dokazují. Stojí za to přečíst si alespoň ty nejlépe hodnocené.

Paní A píše: "Osobně bych si takovou abort chemii do těla dobrovolně nikdy nedala, ale to přece neznamená, že jsem proti ní. Není povinná, nikdo jí nikomu nevnucuje, prostě existuje. Je to jen další cesta pro ty, kteří nemohou nebo spíše neumí řešit běh života jinak." Jasnačka, normálka. Co nevidět by se mohlo zákonem schválit např. házení dětí do popelnic pro ty zoufalé rodiče, kteří už neumím řešit běh života jinak. Jaký by byl rozdíl? Snad jen že větší dítě by so mohlo trochu bránit, ale jinak... Ne že by to teda bylo to vyhazování povinné, to ne, nikoho k tomu nenutíme, jenom tím dáme možnost zklamaným rodičům nějak efektivně se s touto nepříjemností vypořádat.

Nechápu. Absurdní.

 Pan B: "Myslím, že je lépe pozřít pilulku, než přivést na svět nechtěné dítě." Zcela souhlasím, co taky jiného dělat s dítětem, které nikdo nechce? Jenom doufám, že se naše prozíravé zákonodárství co nejdříve podívá také na Romy, vždyť kdo ty tu chce? Já osobně proti nim zas tak moc nemám, ale co když je někdo nechce mít za sousedy? Nebo co když někoho omrzí z vlastních daní přispívat na sociální dávky těch z nich, co nejsou ochotni pracovat? Takové lidi přece také nechceme, akorát stojí peníze a nic z toho, ne? Nešla by vymyslet nějaká pilulka na tyto nechtěné osoby?

Nechápu. Absurdní.

Pan C: "Pilulka nebo interupce... nic než rozhodnutí ženy to prostě není a nechápu, co se na tom komu nelíbí..." Konečně moudré rozuzlení – ať si to ta matka rozhodne sama! Spíše se mi stávající situace zdá ještě pořád dost diskriminující. Co taková matka, která ze světa zprovodí svého dvouletého mentálně retardovaného syna? Copak i toto není její výsostné rozhodnutí? Nejsem si tím úplně jistý, ale mám dojem, že naše stávající legislativa by takový čin matky považovla za vraždu, a to je nespravedlnost nejvyššího stupně. Vždyť ona jej devět měsíců nosila, pak kojila, živila, vychovávala, převlékala a starala se o něj, tak kdo jiný než ona má právo na to rozhodnout, co s takovým dítětem, když už to s ním prostě dál nezvládá? Ať žije svobodné rozhodnutí matky zabíjet své děti!!!

Nechápu. Absurdní.

 Paní D: "A lidí je na světě dost, kdo děti nechce, nechť je nemá, planetě se jenom uleví." Moje řeč, milá paní, moje řeč. Souhlasím, že mnohem lepší je začít s regulací populace na nebohých němých tvářičkách než třeba na Číňanech, oni by se mohli ozvat. I když pan Hitler se (i když z jiného důvodu, ale to je podružné) také rozhodl regulovat osazenstvo naší planety a dodnes mu to vyčítáme. Divný...

Nechápu. Absurdní.

Pan E: "Všichni tu říkáte že je to vražda. Já vám nevím, ale pakliže se na těhotenství přijde opravdu brzy a hned se požádá lékaře o potrat, tak z těla ženy nevyjdežádné dítě, kde rozpoznáte jednotlivé části, je to jen shluk hmoty, který se následně rýsuje. Někdo tu říká, že již žije... podle mě žije v momentě, kdy se přestřihne pupeční šňůra, do té doby je to pořád tělo matky." Tenhle příspěvek mi obzvláště nedává spát. Vypadá to totiž, že ačkoliv je dítě v matce neživé (mrtvé?), po přestřižení šňůry ožije. Tomu ale zatím pořád moc nerozumím, vždycky sem si myslel, že když něco odpojíte od zdroje energie (třeba vysavač ze zásuvky), přestane to fungovat. U lidí je to zdá se naopak – odpojíte dítě od matky, a ono ožije! To se mi zdá jako naprosto fantatstické a kdybychom to dokázali aplikovat i na ty vysavače, už bysme je nemuseli nikdy dávat do zásuvky – stačilo by je jenom vytahovat!

Nechápu. Absurdní.

Autor: Jakub Sluka | pátek 28.6.2013 12:30 | karma článku: 37,21 | přečteno: 6432x
  • Další články autora

Jakub Sluka

Homosexuální rodina s dětmi, která šíří radost a lásku

Na Slovensku se v těchto dnech vede tvrdá válka - práva rodiny vs. práva homosexuálů -, která zítra vyvrcholí referendem. Vždy, když se někde ve světě redefinuje manželství, dozvídáme se o šťastném příběhu páru gayů nebo leseb a jejich nových rodin. Toto je jeden z nich.

6.2.2015 v 12:00 | Karma: 28,51 | Přečteno: 1808x | Diskuse| Společnost

Jakub Sluka

Nejsem Charlie Hebdo a styděl bych se, kdybych byl

Styděl bych se, kdybych byl Charlie Hebdo, i když naprosto odsuzuji zavraždění jeho zaměstnanců. Ale ne, nepovažuji je za mučedníky svobody slova.

11.1.2015 v 12:15 | Karma: 34,31 | Přečteno: 4148x | Diskuse| Společnost

Jakub Sluka

Na Prague Pride jde především o šťastný život

Vypadá to jako párty nadšených a z velké většiny hodně mladých lidí, co zřejmě zažívají největší životní radost, která z nich tak nějak přirozeně proudí ven a zasahuje půlku města. Jako třeba maturanti při posledním zvonění, kteří překypují nadšením z přežití nekonečných let na pitomé škole, a tak jdou do ulic, aby tuto radost sdělili světu. První dojem ale někdy klame.

17.8.2014 v 10:35 | Karma: 35,57 | Přečteno: 4971x | Diskuse| Kultura

Jakub Sluka

OSN si hraje na pána světa, jenom se tím ale ztrapňuje

Ať si je katolická církev jak chce zvrácená a zbytečná, pořád je naštěstí dost neškodná, takže si o ní můžeme říkat, co chceme, protože ani za ty největší lži na její konto nikomu nehrozí víc než rozzlobený článek v Katolickém týdeníku. Víme to všichni a ví to i OSN. Takže do toho!

24.2.2014 v 12:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 397x | Diskuse| Společnost

Jakub Sluka

I homosexuálové mají právo na dítě (?)

Snaživá rakouská europoslankyně Lunacek úspěšně prosadila dokument vedoucí k zaručení práv homosexuálů v EU. V případě homosexuálů tento hon za právy nakonec dříve či později vždycky skončí u otázky práva na dítě, o tom se přesvědčila řada zemí. Přemýšlím, co to asi takové právo na dítě znamená.

9.2.2014 v 12:00 | Karma: 31,53 | Přečteno: 1433x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2849x
Zatím se neznám natolik dobře, abych o sobě mohl cokoliv tvrdil. Počkejte si, až mi bude tak 80.