Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Čekám, kdy nám prolájfoví mudrci začnou rozmlouvat menstruaci - vždyť tím taky zabíjíme životaschopný zárodek člověka! ;-D

3 0
možnosti
DT

zabíjení nenarozených dětí kvůli pohodlí ("nemáme na to") je absurdní. stejně absurdní, jako plovoucí status budoucího člověka, který sice během pobytu v děloze smí dědit, má právo na život, ochranu a péči (preventivní prohlídky jsou placené státem) ale zároveň právo na život nemá, respektive jeho právo na život je posuzováno jako méněcennější než nálady matky. 

co takhle všechny tyhle nechtěné děti nabídnout k adopci párům, co o děti stojí?

2 3
možnosti
JN

J62o52s50e92f 31N32o40v54á28k

29. 6. 2013 12:02

Absurdní. Nechápu. Pan pisálek by se měl vyléčit ze svého komplexu, že ačkoli je silnější muž, potřebuje k plození slabou ženu...Copak to je spravedlivé? ;)

7 1
možnosti
JM

Nemyslím si, že by "pisálek" měl "komplex", jak hanlivě uvádíte. Zkrátka vyjadřuje jeden z řady legitimních postojů. Osobně s ním nesouhlasím, ale to ani se zastánci extrémních propotratových stanovisek.

0 0
možnosti
LV

Všiml jste si, pane autore, že nikdo z diskutujících nerozporuje Vaše přirovnání?

Právo ženy na potrat tedy je srovnatelné s právem ženy vyhodit do popelnice (hygienicky zabalené?) postižené dítě, o které se již nedokáže postarat, atd. atd...

Co byste čekal od společnosti, která má například zákon, podle kterého je komunismus postaven na stejnou zločinnou úroveň, jako nacismus. Ale zkuste si zaregistrovat nacistickou stranu... Zatímco komunisti sedí v parlamentu a vytloukají politický kapitál i z dnešní vládní krize...

Naučili jsme se rozlišovat dvě zla. To první nám škodí, a tak jej budeme potírat (kouření v restauracích, tisk smluv drobným písmem, přelepování datumů trvanlivosti na plesnivém sýru...). To druhé nám přináší nějaký, většinou osobní, užitek, a tak ho budeme tolerovat. Kouření obecně, porušování dopravních předpisů (vždyť spěchám a tady ta padesátka je úplně špatně...), právo na potrat...

Nedá se s tím dělat nic jiného, než to přijmout a postupně a trvale se tomu vzpírat. Porazit se to nedá, omezit (alespoň u sebe) ano.

Držím Vám palce! :-)

6 2
možnosti
OU
TH

Vy jste dite vzdy donosil a porodil. Bez kompromisu a otazek.

3 0
možnosti
ZV

vy všichni co tady píšete o znásilnění o ohrožení života ženy jste ten článek nepochopili ,jsou to extrémní případy z 99% se chodí na potraty úplně z jiných důvodů .Potrat je složité rozhodnutí a mělo by být složité a těžké rozhodnutí ,protože jde o život. Usnadnit si to nějakou pilulkou je podle mne nemorální a myslím si ,že vedle práv žen by také měly existovat práva nenarozených dětí.

1 5
možnosti
JK

Ty, pro které je toto rozhodnutí snadné, nedojmete, život těch, které mají k takovému rozhodnutí důvod, žít nebudete a v takových případech je nějaké "usnadnění pilulkou" jen Váš plk. Jde o šetrnější způsob, žádné usnadnění v rozhodování.

Co by mělo především existovat, je 100% antikoncepce pro ženy i muže, dostupná všem (no, píšu níž...), ruku v ruce s osvětou.

7 0
možnosti
DK

Absurdni jsou spise vase primery...a taky nechapu :-/

3 0
možnosti
AS

nejsem lékař a nikdy jsem takovou pilulku nepotřebovala, ale domnívám se, že ty pilulky fungují jen do určitého týdne těhotenství, tzn. do doby, kdy je to ještě embryo a ne životaschopný plod. Tudíž se technicky nejedná o žádnou vraždu. Každá žená každý měsíc při menstruaci vyloučí takových potenciálních životů několik stovek.

8 1
možnosti
Foto

R^...a jako chlap dodávám...žádný chlap ani stát nemá právo si privatizovat vagínu a rozhodovat o ženském těle. Tu jednu buňku dali dobrovolně (většinou);-)

9 0
možnosti
AS

Ani jsem to nedokázala dočíst. 

Rozhodnutí potratu není nikdy jednoduché pro žádnou ženu. To právo volby si musíme zachovat z mnoha důvodů. Namátko: ať už lékařských (např. smrtelné riziko pro matku z důvodů nemoci), situačních (např. znásilnění), porucha prevence (např. selhání tělíska) i sociálních (např. 4 dítě na cestě a finančně to prostě není únosné) apod. 

Není potrat jako potrat a každý případ se musí řešit individuálně. Uznávám, že to vy ve vašem věku nemůžete pochopit, ale jak byste například řešil, kdyby vaše 12letá dcera přišla s tím, že čeká s 15letým klukem dítě? Pilulka nebo ne? 

Hlavně že se tady oháníte absurditou a nepochopením, ale přitom tisíce chlapů dokážou vzít během sekundy život nevinným a ještě jsou na to hrdí. Běžte někam s takovou morálkou.

10 1
možnosti
Foto

Děkuji, rozvinula jste mou myšlenku.

1 0
možnosti
Foto

Je zvláštní, že jisté typy mužů chtějí rozhodovat o tom, zda žena může chtít interrupci a osobují si právo odsuzovat ty, které se pro ni rozhodnou, argumentujíce slovy jako vražda a morálka. Až budete, pane kolego, nosit ve svém těle nechtěný plod, například po znásilnění, plod těžce poškozený či jen finančně neúnosný, pak si rozhodujte podle svého vlastního svědomí. Neupírejte ale toto právo ženám, které mají s těhotenstvím poněkud větší osobní zkušenosti než vy. Nedávno byl případ, kdy se ženě mělo narodit dítě s vadou a ji samotnou těhotenství ohrožovalo na životě. Vy byste nechal umřít oba. Sorry, ale z takových chlapů se mi dělá zle.

9 1
možnosti
JJ

J98a48n 79J20o24š89t

29. 6. 2013 8:46

Až bude při stvoření života potřeba pouze žena, bude to jen její výsostné právo rozhodovat. Zatím jsou potřeba k reprodukci dva, a stejným poměrem se dělí právo rozhodovat, co se vzniklým životem !

P.S.  To, jestli si žena k reprodukci vybrala nějaké nezodpovědné hovado, je 100% její  problém.

P.P.S. Samozřejmě že znásilnění je jiná kapitola !

1 7
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2849x
Zatím se neznám natolik dobře, abych o sobě mohl cokoliv tvrdil. Počkejte si, až mi bude tak 80.