V šaškecu byla amnestie?

Jinak si nedovedu vysvětlit rojení politických mašíblů. V těchto dnech jde o akci, která by se měla prý uskutečnit 7. dubna v Praze na Václaváku. Asi to bude maso. 

Ovšem problém je v tom, že ani zarytí aktivisté nevědí, o co půjde a kdo to svolává. Jak píše nadšenec kolega bloger Pifka, „Na 7. dubna se něco chystá. Naše média mlčí, takže pořádně nikdo nic neví. Možná někdo ví o speciálním vlaku Ostrava - Praha - Ostrava. Možná někdo četl na netu o koncertu. Ale o co vlastně jde? Jen další demonstrace?  Nikoliv. Poprvé se lidé spojují. Řadu dnů, týdnů a měsíců spolu jednají desítky, možná stovky lidí. Navzájem se známe málo. Spojují nás ale základní myšlenky.“ Takže možná stovky. Mno. Možná taky desítky. A možná to dopadne jako s tou demonstrací jednoho romského sdružení. Houf novinářů a jeden hydeparkista na bedýnce. Zájem nulový.

Proč ale píšu o šaškecu? Jednoduché. Když si přečtete návrhy pana Pifky, které tam asi chce veřejnosti předložit, vyjasní se. Mimochodem, jedná se o prohlášení „OBČANSKÉHO SNĚMU ČESKO-MORAVSKO-SLEZSKÝCH OBČANŮ České republiky.“ Což mi evokuje mimo jiné jednoho mašíbla z Holešova a jednoho pražského taxikáře s megafonem a pojízdnou diskotékou. Tak například:

Právní systém, existující dnes v České republice, pokládáme za protiústavní a v rozporu s Listinou základních práv a svobod.

Zákony, přijaté nelegitimními zákonodárnými sbory, považujeme za neplatné.

Toto tvrzení opíráme zejména o Článek 22 Listiny základních práv a svobod:

Zákonná úprava všech politických práv a svobod a její výklad a používání musí umožňovat a ochraňovat svobodnou soutěž politických sil v demokratické společnosti.

Za nelegitimní považujeme už samotnou existenci státem regulovaných a dotovaných SUBJEKTŮ, tedy stran a hnutí. Je to evidentně v rozporu s definicí svobodné soutěže SIL.

Zákonodárci zúžili soutěž SIL na soutěž SUBJEKTŮ.

Jinými slovy, kdo není SUBJEKTEM, je z části soutěže vyloučen nebo je v ní diskriminován.

A další a další šílenosti za hojného použití CapsLock. Celé pan na http://mirekpifka.blog.idnes.cz/c/328941/7-dubna-na-Vaclavaku-o-co-vlastne-pujde.html

Lidé v této zemi jsou obecně nasrštváni. Někdo právem, jiného se dotýká něco, co je ovšem normální a ne špatné. Vcelku vzato je ovšem třeba říci, že k rozčilení je toho hodně. A v takové situaci lidé rádi nastaví ucho rozmanitým myšlénkovým zrůdičkám. Některé jsou nebezpečné, jiné pak spíše ku pobavení panstva slouží. Poté, co jsem si přečetl další výzvu pana Pifka (http://mirekpifka.blog.idnes.cz/c/329095/Policie-CR-predejdi-problemum.html), se domnívám, že řada svolavatelů a vyzyvatelů ledasčeho musela být ještě nedávno klientem některého z psychiatrických zařízení. A zřejmě hromadně amnestována. Není přece normální, aby se jich najednou vyrojilo tolik.

Mrzí mne, že v neděli nebude teplo. Rád bych usedl do pohodlného křesílka nejbližší kavárenské zahrádky a dejme tomu hodinku se nechal bavit přítomnými aktivisty. A se zájmem bych poté sledoval, jak přijíždějí sanitní vozy a rozčilené pseudopolitiky s pěnou u ryčících úst nakládají a odvážejí směrem k Bohnicím. Ne, že bych to těm blouznivcům našich politických hor přál. To vůbec. Přeji jim vše nejlepší a venkoncem hezký a šťastný život. A také se za jejich neodvezení do šaškecu přimlouvám. Kdyby se dostali do klecového lůžka, přišel by veřejný život o řadu milých a vtipných chvil. Smích je půl zdraví. A zdraví není nikdy dost.

Autor: Jakub Roth | čtvrtek 4.4.2013 12:04 | karma článku: 19,16 | přečteno: 1045x
  • Další články autora

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31