Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Panoptikum našich komsomolců

Jsou absolutně rudí, milují Stalina a Gottwalda, KSČM je pro ně málo marxistická a revoluční, místo bohužel říkají marxužel. Komsomolci, budoucí „elita“ českomoravskoslezských bolševiků.

Zastánci zločinů a zločinců minulých. Možní strůjci zločinů budoucích? Nevím. Lze ale předpokjládat, že pokud by se dostali k moci, tak ano. Posuďte sami z jejich vlastních slov.

Lukáš Kollarčík, předseda

Konsolidace a stabilizace v 70. letech 20. století patří k úspěšnějším obdobím dějin KSČ. Zejména sociálně a ekonomicky přinesla ohromné výdobytky většině společnosti, o nichž si dnes může nechat jen zdát.

Gorbačov se zachoval jako likvidátor, ve spolupráci a placen imperialisty zasadil těžkou ránu celému táboru reálného socialismu, čímž ho zbavil posledních šancí.

Mimořádný sjezd KSČ v prosinci 1989 stranu naprosto dekomunizoval, přihlásil se k antikomunistické Socialistické internacionále, omluvil se za věci, které KSČ činila oprávněně a činit musela, pokud chtěla alespoň určitou formu socialismu v ČSSR zachovat.

Upocená kapitalistická každodennost, prostoupená nejistotou, chudobou, strachem a neustálým soupeřením, nás nutí občas poohlédnout se do minulosti, abychom hledali inspiraci pro současnost a budoucnost.

My věříme v pochopení člověka v rámci kolektivu vykořisťované a zbídačované většiny národa, odhodlané ke změně a k boji pod vedením revoluční komunistické organizace.

David Pazdera, místopředseda

Média z nás dělají strašáky. Je to logické, vlastní je buržoazie. A ta se bojí, že opět přijde o lesy, fabriky…, zkrátka výrobní prostředky, tak z nás dělá příznivce hladomorů a front na banány. To ale není realita. Stále platí, že proletář je člověk, který prodává svou pracovní sílu, aby přežil. A soukromé vlastnictví výrobních prostředků je právo na cizí práci. Dokud se toto nezmění, tak samozřejmě lidé, kteří žijí z práce jiných lidí, nás budou vykreslovat jako nějaká strašidla, protože to říkáme nahlas.

Já neuznávám většinu vedení KSČM, které se distancuje - pro mě - od významných událostí i osobností. Distancují se například od Gottwalda, ale bez něj by ovšem tato strana neměla finanční prostředky ani členskou základnu. Distancují se od KSČ, ale ne od jejího majetku. Ve vedení KSČM jsou paraziti, kteří sedí na židlích, kde mají sedět komunisté. Jsou hodní a poslušně slouží tomuto režimu.

Martin Peč

Systém, který jako žádný jiný v dějinách lidstva, nebyl stoprocentně bezproblematický, byl tím nejlepším, co náš lid v jeho historii potkalo. Proto není proč se omlouvat, proto je třeba stavět jak na socialistických ideálech, tak na vykonané práci předchozích generací - ne ji pod zájmem vlastního sobeckého prospěchu hanět, napadat. My, komunisté, jsme hrdí za to, co všechno dělnické hnutí vedené KSČ pro tento náš - český i slovenský - lid udělalo.

Úkolem komunistů dnes je neustálý boj proti soudobému kapitalismu, proti fašizujícím tendencím. Boj skutečný, aktivní, poctivý a kulturní - vždy podepřen ideály, vzešlými z myšlenek Marxe, Engelse a Lenina, uskutečňovanými zde Klementem Gottwaldem, jehož jméno zde - u příležitosti 90. výročí vzniku KSČ - musí zaznít v první řadě, a to nejhlasitěji.

Doba dnešních Háchů, doba 20 let vzývání impotentního bůžka, doba špinění hrdinů a kopání do obětí nutí ke zvýšení hlasu při těch slovech, která tu dávno měla znít, až by okna popraskala: My stojíme za odkazem protifašistického boje stejně tak, jako stojíme za odkazem únorové revoluce, za následující érou budování socialismu – nejšťastnějšího období naší vlasti. Stejně tak si vážíme pomoci bratrských států, která zabránila tomu, že by se naše země topila dalších 20 let v žumpě kapitalismu.

Lukáš Vrobel

Nelze zapřít, že za revolucemi vzešlými z marxisticko-leninské teorie stojí obrovské reálné úspěchy, nesmazatelné žádnými pomluvami, žádným přepisováním dějin. Potupný ústup a porážky naopak nezavinila aplikace revoluční teorie, ale ústup od ní, její revize a popírání.

Absenci KSČM ve vládě klidně oželím. Mně chybí na dnešní „politické pluralitě" něco jiného: absence revoluční marxisticko-leninské strany neochvějně hájící zájmy proletariátu a jeho spojenců, všech vykořisťovaných a zbídačovaných, zkrátka drtivé většiny společnosti.

Přisluhování a ustupování KSČM antikomunismu nemůže překvapit v době, kdy ... se senátor KSČM Balín účastní odhalení pomníku Milady Horákové odsouzené v roce 1950 k trestu smrti za velezradu a vyzvědačství. Horáková se ke všem obviněním hrdě přiznala a ve výpovědi, která svou polemikou s obžalobou vyvrací názor, že by byla vynucená, nevylučuje pro obnovu kapitalismu ani možnost války.

Ano, domnívám se, že porážka KSČ byla způsobena bezvýhradným následováním sovětské linie, v níž po smrti J. V. Stalina převládl oportunismus a revizionismus umožnivší v polovině 80. let nástup likvidátorské bandy v čele s M. S. Gorbačovem.

Leopold Vejr

Jako jediný z panoptika zřejmě nemá vůbec nikde fotografii

Pravdou je, že na Ukrajině byl v letech 1932 - 1933 hlad... Sovětskou vládou byla zajištěna mimořádná opatření pro překonání hladu - do postižených oblastí byla posílána osiva, potraviny, píce, traktory a nákladní automobily, pracovalo se na zlepšení organizace. Takže řeči o tom, že Stalin nechal Ukrajince vyhladovět a pomřít, jsou čirým nesmyslem.

Chce-li někdo tvrdit, že na počátku pádu socialismu stál Stalin, mohu s ním souhlasit, ale jen potud, že Stalin nedokázal ještě za svého plného zdraví a rozhodnosti prosadit a udržet mladší důsledné bolševické vedení, které by po jeho smrti zúčtovalo se všemi kariéristy deroucími se k moci a udrželo v praxi, nikoli květnatými slovy, leninské pojetí strany a socialismu.

Skutečná demokracie (demokracie pro většinu společnosti) je jedině socialistická.

strana proletářů by měla být semknuta pod vedením revolučních vůdců a nikoli odpůrců revoluce. V současné KSČM je tomu bohužel naopak. Co také čekat od komunistické strany programově odmítající komunismus? 

Komunistická strana v buržoazním státě musí být z principu „státoborná“, směřující k překonání kapitalistické společnosti, k socialismu a v konečné fázi ke komunismu.

Petr Kračmar

Ne Lenin, ne Stalin, ne Mao Ce-tung, ne Kim Ir-sen, ale W. Churchill, G. Bush, H. Truman jsou masovými vrahy 20. století!

Socialistická industrializace a kolektivizace v Sovětském svazu za Stalinovy vlády znamenaly ekonomické a hospodářské úspěchy, které se nikdy na světě nikomu nepodařily a pravděpodobně ještě dlouho nikomu nepodaří.

Pevně věřím tomu, že nová generace komunistů a vítr historie nemilosrdně zničí samotné kořeny antistalinismu a antikomunismu. Stalinovy úspěchy a jeho práce pro komunistické hnutí není mrtvá. A čím více bude kapitalismus zbídačovat pracující, čím více budou pracující po celém světě hladovět, tím více si budou uvědomovat velikost člověka, který celý svůj život bojoval proti zlu.

Pamatujme na to, že jsme komunisté a chceme působit v komunistické straně a že naším cílem musí být boj za zájmy pracujících a za jejich vítězství v socialistické revoluci. Komunistická strana má přece svoji historickou úlohu, osvobodit svět od třídního útlaku a vykořisťování. Od kapitalismu. Ptám se, pokud my komunisté nesvrhneme kapitalismus, kdo jiný ho svrhne?

Autor: Jakub Roth | pondělí 4.6.2012 14:57 | karma článku: 24,93 | přečteno: 2386x
  • Další články autora

Jakub Roth

Komunisté ministra zahraničí Petříčka pochopitelně nenávidí…

Očividně se nyní domnívají, že vláda bude tančit, jak oni zapískají. A vcelku se jim to daří. Až na jeden případ, který je výjimkou. Ministr zahraničí Tomáš Petříček totiž jedná tak, jak mu praví dlouholetá vládní koncepce.

4.2.2019 v 8:27 | Karma: 28,60 | Přečteno: 867x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Je Zeman obchodním zástupcem Huawei?

Podle všeho je. A znovu a zas to veřejně dokazuje. Jak jinak si totiž vysvětlit jeho kroky v posledních týdnech a dnech.

2.2.2019 v 9:26 | Karma: 32,02 | Přečteno: 829x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

Nebo je skutečně agentem Kremlu? Vždy jsem se této teorii smál, ale jeho poslední vyjádření o oprávněnosti sovětské agrese proti Afghánistánu je jaksi šokézní.

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89 | Přečteno: 1304x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

Trochtovi se ničemu nediví, Jindřiška a Davídek se sbližují s panem Baklažánem tak usilovně, že z toho Davida rozbolí hlava, Amálka se sklouzne a paní Dvoriačiková maluje čerta.

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31 | Přečteno: 166x | Diskuse| Poezie a próza

Jakub Roth

Ministr kultury podpořil komunistickou lež

Tak křtil, nebo nekřtil? To je vlastně úplně jedno. Přišel, promluvil, popřál a tím legitimizoval vydání knihy, která má prý přinést „jiný pohled“ na církevní majetek.

28.12.2018 v 10:03 | Karma: 41,03 | Přečteno: 2467x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

Na Plzeňsku u Seče se srazila auta, jeden řidič zemřel. Havarovalo se i jinde

29. června 2024  19:28,  aktualizováno  21:37

Smrtí jednoho z řidičů skončila sobotu odpoledne nehoda u Seče na jižním Plzeňsku. Na silnici první...

Sesuvy půdy v Kyrgyzstánu mají sedm obětí, pět z nich jsou děti

29. června 2024  21:15

Sedm lidí včetně pěti dětí zemřelo na jihu Kyrgyzstánu při sesuvech půdy. Informovala o tom v...

V AfD si nechali staré vedení. Na demonstraci se vážně zranili dva policisté

29. června 2024  13:03,  aktualizováno  20:53

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybrala jako své...

Pozor na jahody. Ve Švédsku z jejich prodeje těží i gang vedený vládcem Jahodou

29. června 2024  20:30

Že se stačí podívat, jestli nejsou pomačkané nebo nahnilé? Švédové nakupující jahody od stánkařů u...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik