Legrace - Ouplně nové knihy

Nedávno se na Fejsbůku objevila kouzelná aktivita – Vyměňte v názvu filmu jedno písmeno za jiné a popište podle toho krátce nový obsah. Řval jsem smíchy. Jako knihomol jsem se vrhl tedy i na papírové skvosty.

Ira Levin – Stepfordské paličky: Temný příběh osamocených manželek úspěšných mužů, které začnou terorizovat město a jeho obyvatele zakládáním požárů.

G. G. Márquez – Sto rovů samoty: Existenciální příběh melancholického a osamělého hrobníka na mamutím hřbitově ve smyšleném latinsko-americkém velkoměstě.

Umberto Eco – Jméno kůže: Strhující hororový příběh stárnoucího knihovníka, který ve středověké klášterní knihovně váže folianty do kůží zavražděných noviců.

Michail Bulgakov – Mistr a parketka: Ironická sonda do života moskevského podlaháře na počátku stalinských čistek ve třicátých létech XX. století.

Edgar Wallace – Babí bratrstvo: Akční detektivní příběh ze starého Londýna o brutální a nepolapitelné gangsterské partě transvestitů.

W. Eastlake – Hájili jsme hlad: Biografie skupiny členů teroristické ETA, kteří v sedmdesátých letech zahájili a úspěšně dokončili hladovku v britském vězení.

Jules Verne – Pět neděl v taloně: Reportážní román o nejdéle trvajícím non-stop turnaji v mariáši s barvitě vylíčenými osudy jednotlivých, postupně zemřelých hráčů i jejich pozůstalých.

L-H Buchheim – Pohorka: Válečný román o oddílu nacistických horských myslivců, ztracených na neúspěšné misi v italských Alpách.

Lion Feuchtwanger – Lidovka z Toleda: Národopisná studie lidových písní z okolí španělského Toleda, doplněná o exkurs do historie pronikání arabských vlivů na lidovou kulturu Iberského poloostrova.

Henri Charriére – Hotýlek: Groteskní příběh francouzského majitele a personálu malého pensionu v pařížské čtvrti, obývané většinově muslimy.

Stieg Larsson – Muži, kteří nenávidí žehy: Syrová severská detektivka, uzavírající tetralogii Milénium, chladné vyprávění o boji s gangem deviantních zaměstnanců pohřební služby.

Josef Čapek – Povídání o pejskovi a komičce: Nikdy nevydané zápisky bratra K. Čapka, popisující vztah stárnoucího zamilovaného literáta a jeho manželky, herečky ND.

Karel Čapek – Horory s T.G. Masarykem: Soukromé, nedávno objevené deníky K.Č., popisující skutečné jednání TGM během slavných diskusí pátečníků na zahradě Čapkovy vily.

Jiří Gruša – Mistr pandy: Dojemný příběh chudého čínského cvičitele a jeho zvířecího přítele na pozadí čínské Kulturní revoluce.

Alois Jirásek – Terno: Pokračování známého románu z doby rekatolizace, thriller, mapující úspěšné pátrání p. Koniáše po dokonale skryté obrovské knihovně kacířských knih.

Alois Jirásek – Tempo: Závěr rozsáhlé trilogie, popisující strastiplný úprk Českých bratrů ze země poté, co inkvizice objevila jejich utajenou knihovnu (viz předchozí díl).

Musím říct, že jsem se při psaní královsky bavil, snad tím potěším a inspiruji i další blogery a čtenáře. Poněvadž humoru není nikdá dost. Chechty.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Roth | úterý 18.12.2012 11:32 | karma článku: 19,57 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31