Konspirační teorie – srandy pytel

Smích jest kořením života a smích nad mašíblovskými konspiračními teoriemi pak nejdražším a nejlepším kořáním z Ostrovů blaženosti. Zdá se, že s posledními zprávami o Wikileaks a těle Usámy bin Ládina bude humoru ještě víc.

Nacistický létající talíř podle fantazie konspirátorů.Google

Konspirační teorie se vyznačují bezbřehou fantazií a schopností popírat jedna druhou. A to i na tomtéž webovém serveru a dokonce tu a tam u stejných autorů. Všechny mají jedno společné – neuvěřitelně zjednodušují svět, který považuji za nebetyčně složitý a neuchopitelný. Osobně se domnívám, že takový konspirátor při vědomí složitosti bytí hledá něco, co by jej ukotvilo a poskytlo mu jednoduchou odpověď. Paradoxně však bývá výsledkem smršť navzájem se vykynožujících absurdit.

Tak třeba Američané na Měsíci (zvláštní, ale v podstatě vždy v těch teoriích figurují Amíci): Amíci na Měsíci nikdy nebyli a vše natočili ve studiu. Amíci na Měsíci byli a našli tam mimozemskou kosmickou loď. Amíci tam byli a jsou furt, páč tam mají základnu. A ještě – Amíci tam jsou, mají tam základnu a v ní se oddávají bezuzdnému sexu s mimozemšťany. Kromě toho tam s nimi jsou náckové, protože ti a) vymysleli a vyrobili svépomocí létající talíře, b) získali jejich technologii od blond mimozemšťanů, c) ukryli se s nimi v roce 45 do Arktidy, d) vysmahli s nimi na Lunu, a konečně za e) dokonce až na Mars.

Pak tu máme namátkou například 11. září 2011 (budu velmi osekávat, poněvadž zrovna v tomto případě se magorských „teorií“ vyskytuje zdaleka nejvíc. A opět Amíci. Únosci byli agenty CIA. Únosci byli agenty Mossadu. Žádní únosci nikdá nebyli. Do WTC narazila dálkově řízená letadla. Do WTC nenarazilo nic (ta je má oblíbená, zde se skutečně dává prostor fantazii formátu takového, že Tolkien a Andersenem škytají závistí) a vše bylo dílem a) davové sugesce, b) náloží v mrakodrapech. Což vede k dalšímu rozvíjení tohoto vtipu – nanotermit či dokonce malá jaderná bomba. Jezuskote, to je maglajz.

Takže, jak je to Usámou? Verze 1 tvrdí, že nikdy neexistoval, další pak že to byl agent CIA. Podle někoho je mrtvý od roku 2003, podle jiného stále žije a uniká. Amíci loni zabili dvojníka. Amíci loni nikoho nezabili a vlastně tam vůbec nebyli. Amíci loni zabili bin Ládina, ale tělo převezli do tajné laboratoře. Amíci ho nezabili, ale převezli do tajné laboratoře. A poslední výplod – Amíci si jej jeli vyzvednout a Usáma jel s nimi domů. Teď se válí u bazénu vily v Malibu a chechtá se.

Milí mašíblové, teoretici a konspirátoři. Jakožto člověk prostý a jednoduchý mám proto na vás jednu prosbu: Konspirátoři všech zemí, spojte se! Sjednoťte se, ať my, co jevy ovcemi rádi nazýváte, máme jasno. Pomóc!

Autor: Jakub Roth | úterý 6.3.2012 19:05 | karma článku: 20,88 | přečteno: 1727x
  • Další články autora

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31