Kolega Vereš hájí „palestinské“ teroristy.

Mnoho kolegů se zde pustilo do polemiky s blogerem Viktorem Verešem k otázce církevních restitucí. Nyní ovšem tento autor zabrousil do aktuálního konfliktu v Gaze. A „argumentuje“ podobně, jako v předchozích článcích.

Zvlášť tyto "palestinské" děti je třeba chránit a hájit, že?

Snad bych na jeho blog nereagoval tímto, ale „kolega“ Vereš diskusi neumožňuje. Asi je mu už jasné, že cokoliv napíše, ihned mu vše někdo kvalifikovaně vyvrátí a poukáže na zjevné lži a manipulace v jeho textu. Takže se do téhož pustím já zde a to velmi stručně.

Již titulek je výmluvný: Nestřílejte, jsou tam děti! A tvrdí, že takhle vyrobíte mnohem více „teroristů“ než jich zlikvidujete... Nepravda. Naprostá většina teroristů vůbec nepochází z rodin, postižených nějakým Izraelským vojenským zásahem. Dále píše: Izrael je mnohonásobně silnější, a proto má odpovědnost – stejnou, jako má dospělý za dítě. Pitomost. To „dítě“ není jeho. A přesto se IDF snaží jakýkoliv zásah civilistů, především pak dětí, předem vyloučit. Proto IDF jasně varuje pomocí letáků, SMS či rozhlasem obyvatele Gazy, aby se tam a tam v tu a tu dobu nezdržovali. To, že jim Hammás a jiné teroristické organizace odchod mimo území bezpečnostních operací neumožní, není vina Izraele.

Rakety z Gazy nesmí být záminkou k akci s velkým počtem civilních obětí, píše Vereš. Proč? Není to blbost? Podle něj ne, má ihned k ruce 5 důvodů.

1) Ve skutečnosti nepředstavují pro Izrael tak velké nebezpečí – obětí autonehod je mnohem více. To je argument, který vaří krev. Poslyšte, sice jsem na vaši zahradu hodil 1000 granátů, sice jsem vám zabil jedno dítě, ale dyť vám dvě umřely na rakovinu, a stejně jich vám ještě osm zůstalo, tak vo co de, ne? Fujtajksl.

2) Nelze uplatňovat princip kolektivní viny – palestinské děti nemají možnosti, jak protiizraelským fanatikům v jejich činnosti zabránit. A také nikdo kolektivní vinu na straně Izraele neuplatňuje. Jinak je tomu ovšem u „Palestinců“. Ti se principem kolektivní viny řídí a naopak útoky směřují výhradně na civilisty, najmě pak na děti.

3) Izrael s pomocí nejmodernější techniky tajných služeb má možnosti, jak teroristy zneškodňovat bez civilních obětí. Kdyby skutečně měl, tak to dělá. Ono to ale nejde v případě, kdy se „Palestinec“ kryje svými vlastními dětmi. Takže se IDF alespoň snaží takovým ztrátám předejít (viz výše) a minimalizovat je.

4) Pochybné je také likvidování policejních stanic a dalších budov – policisté jsou nutní pro každou společnost a je v zájmu nefanatických Židů, aby v Gaze nezískaly moc kriminální gangy. Dále je také v zájmu všech lidí dobré vůle, aby lidé v Gaze měli čas na studium a kulturu, díky čemuž budou méně náchylní podlehnout výzvám náboženských fanatiků. Ve zbořeništích a plně zaměstnaní tento čas mít nebudou. Policejní stanice, zvlášť v případě Hammásu, kdy slouží jako základna militantů, je regulérní cíl. Pokud jde o školy (rozumím-li správně druhé části bodu), ty nejsou cílem. Pokud ano, tak jen v případě, že se z nich staly základny militantů. Což často ano a dokonce aniž by teroristé propustili žáky domů. Smutné, hnusné, ale zcela reálné a obvyklé.

5) Válečné operace povedou jen k další eskalaci a hrozí jaderná katastrofa. Zde řeknu jen jedno – áno, áno, jak z hystóryje víme, jakmile byl někdo vojensky poražen, vedlo to k eskalaci dalších konfliktů, áno, áno. Promiňte mi sarkasmus, ale co jiného říci na takový hrubě pacifistický blábol. O jaderné katastrofě nemluvě.

Zbytek článku je už je blábol, nad kterým jakkoliv uvažovat je ztrátou času pro kohokoliv, kdo o konfliktu na Blízkém východě alespoň něco málo ví. Je ale nutno ve světle jiných článků pana Vereše říci – nejde mu o děti obecně. Jde mu o děti, které se mu hodí. Troufám si říci, že kdyby někdo vraždil (a to se zhusta děje) děti křesťanské, byl by Vereš na jeho straně. Protože děti, vychovávané ve víře, jsou pro něj zlo.

http://veres.blog.idnes.cz/c/304662/Nestrilejte-jsou-tam-deti.html

Autor: Jakub Roth | úterý 20.11.2012 11:49 | karma článku: 34,07 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31