Teplická Esmeralda-Sjezd SZ

    Musím říct, že jsem sledoval celý přenos sjezdu Strany zelených na informačním kanálu ČT24 s velkým údivem. Ač nejsem zrovna divákem, který sleduje různe telenovely, musím říci, že ani ten nejhorší režisér tohoto seriálového žánru by to nezvládl lépe. Musím se s tímto skvělým kulturním zážitkem podělit s Vámi!

    První překvapení přislo ihned po začátku přenosu, při svolávání delegátů do sálu. Pan předsedající, jehož jméno jsem si nepoznamenal a tímto se mu omlouvám, byl opravdu k popukání. Organizace veškerá žádná, schůze byla vedena způsobem "švábi na pivo". Ale postupně se zadařilo a velevážené osazenstvo se sešlo! Potlesk vyvolávalo i otevření okna v místním Kultutním domě.

    Další poznatek je vztah nejvyššího orgánu Strany zelených k ekologii a k produkci odpadu. Kdo očekával, že na stolech delegátů najde skleněné vratné lahve a drobné občerstvení v papírových pytlících se musel zděsit. Po stolech, včetně stolu předsednictva, se válely PET lahve, TetraPacky a oběd si mnozí přinesli v polystyrenových krabičkách, zřejmě z Asia bistra. Opravdu slušná ukázka obnovitelných zdrojů, omezení plýtvání ropných produktů a láska k přírodě.

    V této atmosféře, kdy řídící neovládal ani Stanovy, začala volba předsedy. Kandidátů bylo 6, šanci měli jen 2, tedy pardon, jen 1. Martin Bursík nenechal nic náhodě a zajistil si dostatečný počet servilních delegátů, pomocí nově vzniklých základních organizací. Opravdu zářná ukázka demokracie! Projevy byly zajímavou směskou názorů, ve smyslu co kandidát, to názor a proud. Nejvyrovnanější projev samozřejmě pronesl samovládce osobně! Dana Kuchtová se mohla rozkrájet a hýřila krásnými myšlenkami, přitom věděla, umí-li počítat, že nemá šanci. Po projevech kandidátů na předsedu, se začalo prát špinavé prádlo, kdy si to jednotlivé frakce rozdaly. Nechyběla ani drsná slova, celková atmosféra se tedy přiblížila IV. cenové skupině a telenovela konečne chytla nádech hospodské atmosféry opepřené o prvka z Palerma.

    Volba byla jasná, Martin Bursík byl zvolen předsedou a následně jím nadiktovaní lidé získali své posty, včetně Katušky a bývalého ochránce přírody a zvířat Martina Andera. Dana Kuchtová a tím i 1/3 delegátů, především mnohaletých členů strany, byli zaříznuti dlouhým nožem jako kuřata a nezbylo jim nic jiného, než obstrukce.

    Peckou je také to, že se neřešil případ špiclování poslankyně Zubové agenty ODS a Mirka Topolánka, asi stačilo emotivní vyjádření pana premiéra ve stylu, já nic, já muzikant! Přeji Straně zelených brzký návrat mezi demokratické strany!

 

Autor: Jakub Metelka | neděle 7.9.2008 18:23 | karma článku: 19,29 | přečteno: 1521x
  • Další články autora

Jakub Metelka

Jak jsem sehnal sponzora pro TOP09!

26.9.2009 v 10:25 | Karma: 17,43

Jakub Metelka

V CVVM jsou barvoslepí?

26.5.2009 v 11:07 | Karma: 17,27

Jakub Metelka

Topolánkův vajíčkový tým.

22.5.2009 v 23:05 | Karma: 31,19