Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

12. 5. 2011 22:25
tady je spíše otázka

Co má být cílem propagandy. Jestliže pouze to, aby se určitá skupina dostala k moci (NSDAP, NSFAP, komunisté, naše pravicová vláda..), tak vlastně splnila svůj účel a pak už jí netřeba. A může být i nepříjemná, protože často připomíná sliby,úkoly a problémy , které si ta která skupina,strana zavázala splnit, a pak tak nečiní.

Nutné je,aby ta moc byla absolutní a nepřipouštěla žádnou konfrontaci, žádnou potřebu skládat účty,vysvětlovat nastolenou cestu, navrhované zákony,prováděné změny,apod. Což, v totalitní společnosti se dělo silou moci, v takzvané demokracii s hroší kůží pouze s většinou v parlamentu jen zdánlivě trochu jinak.

A čím méně si je některá strana jista svou totalitou (a nebo se blíží další volby) , tím více je opět nutno rozjet kolo propagandy a snažit se přesvědčit davy o své pravdě.Jenže už je to čím dál tím těžší, otevřených kanálů informací přibývá a komerční cena času v médiích stoupá...

0 0
možnosti
MT

.MichaL

12. 5. 2011 19:56
abych tomu správně rozuměl:

propaganda = všechno co "stát řekne"?

vláda = diktátor?

0 0
možnosti
O

oloko

12. 5. 2011 20:19
Re: abych tomu správně rozuměl:

vláda/diktátor = vláda nebo diktátor

propaganda = všechno co "stát řekne"?/// Tak ze 100% to asi nebude nikdy:-) Hlavně to není myšleno pouze na ČR. Propaganda je však využívána nejen státem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1321x

Oblíbené články