Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

tomtop

24. 5. 2011 12:06
politické zájmy jistého muslima

nedávno jsem na jistém blogu četl, že stavba mešity v Brně je otázkou snahy o získání politické moci nad muslimy v Brně jistého muslima, který vede dosavadní mešitu a neunese fakt, že nemá pod kontrolou ty muslimy, kteří se schází v jisté arabské jazykové škole. Otázkou tedy je, zda jde skutečně o nutnost.

Můj názor je, že muslimům přeji dobré podmínky pro život i modlení, ale nepřeji si zvyšování počtu muslimů v Brně ani v čr, které by zvyšování kapacit mohlo mít za následek. Důvodem je to, že vidím jak se k muslimským komunitám v jiných zemích přidružují extremisté a čím víc muslimů je, tím víc si vyskakují. Ať si tu žijí a pracují, ale nenarušují ani naší kulturu, ani bezpečnost.

0 0
možnosti
F

ftdolton

3. 3. 2011 23:38
Mno ...

mladíku, na jednu stranu je nutno pochválit Vaši aktivitu a věnování se obecným (obecnějším) problémům. Na straně druhé je znát Vaše nezkušenost a nedostatek informací (znalostí) se kterým k věci přistupujete.

Stavební úřad může při výkonu st. správy pominout stanovisko dotčených a námitku (nesouhlas obce) v řízení o povolení stavby mešity (jakékoliv stavby!) odmítnout. Navíc se domnívám, že město referendum nevypíše - stojí to dost peněz, a i kdyby, tak hrozí akutní nebezpečí jeho nezávaznosti (resp. jeho výsledku), protože se nedostaví předepsané kvorum občanů - oprávněných voličů. V neposlední řadě je to politicky citlivé - polarizovalo by to situaci ve městě, mezi kulturami a pod.

Stručně řečeno v našem systému by to rozhodnutí na sebe měl vzít orgán, který je k tomu oprávněn - povinen, nikoliv alibistické referendum, jehož výsledek si troufnu odhadnout se "statistickou" chybou 2 p.b. na 86% proti.

0 0
možnosti
O

oloko

4. 3. 2011 11:14
Re: Mno ...

Ano souhlasím s Vámi máte plnou ravdu. I já si myslí, že žádné referendum nepřijde, protože je výsledek tak nějak jasný, ale je to zkrátka jen návrh na zamyšlení;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1321x

Oblíbené články