Tibetská metoda - tréning ohně

„Byl(a) jsem tady. Vinšuji. Letím na druhý konec vesmíru ... „  Ale my necítíme ani svrbění nebo pálení na kůži, a přesto každou vteřinu přes nás prolétává roj miliónů neutrin. Potvory. O tom, jak se naučit tyto miniaturní ...

 miniaturní síly chytat. 

Možná si pamatujete na momenty v životě, kdy jste nemuseli jíst ani pít, a byli jste prostoupeni vitální silou, kterou jste čerpali jako by „ze vzduchu.“

Možná, že se jednoho dne naučíme zachytávat částečky energie a vstřebávat je do svého tělo. Možná, že se naučíme rybařit vesmírné částice a proměňovat je v energii. Záleží na každém z nás, jak velké množství energie jsem schopni absorbovat a kolik z ní vracíme zpět do vesmíru.

Ale, aby čtenář přece jen neodcházel s mizivou nadějí, že se stejně nedá nic dělat, že už je to tak ve světě zařízeno ... nabízím tibetskou mantru – TRÉNING OHNĚ.  

Tibeťané si od hindů vypůjčili tři mystické žíly, které hrají v psychologickém tréninku jogínů důležitou roli. Ostatně tyto žíly nejsou pokládány za skutečné žíly, nýbrž za velmi tenoučké nervy, jimiž proudí energie. Kromě tři hlavních uma, roma a kjangma, existuje ještě spousta dalších. Pokročilí mystikové nepokládají tyto „sítě“ za něco fyzicky existujícího. Podle nich je to obrazná a fiktivní představa proudů síly. Vědomí musí být soustředěno na vnímání ohně a na pocit tepla, který s ním souvisí, a všechny ostatní myšlenky musí být z mysli vyloučeny.

Tak začínáme - Dlouhé a hluboké vdechování působí jako dmychadlo a rozněcuje oheň dřímající v každé částici našeho těla. Oheň sídlí v každém atomu v podobě kuličky. Každé vdechnutí vyvolává pocit závanu vzduchu vznikajícího do břicha na místě, kde je pupek a rozdmychává oheň. Po každém vdechnutí následuje zadržení dechu, jež se ustavičně prodlužuje. Myšlenka stále sleduje probuzení ohně stoupajícího do žíly „uma“ jež jde prostředkem těla.

POSTUP:
1. Centrální žíla uma se vidí v tloušťce niti nebo vlasu. Je naplněna stoupajícím plamenem a probíhá jí proud vzduchu vybuzený dýcháním.
2. Žíla nabude tloušťky malíčku.
3. Nabude tloušťky ruky.
4. Vyplní celé tělo, které se stalo pecí, obsahující tavnou látku.
5. Tělo přestane vnímat. Žíla naroste a rozšíří se tak, že obejme celý vesmír a vy se dostáváte do extáze, ve které cítíte, že se z vás stal šlehající plamen ve žhavých vlnách ohnivého oceánu.
6. Bouře se utiší, ohnivé vlny poklesnou a nejsou už tak prudké. Rozžhavený oceán opadne a je vstřebán do těla.
7. žíla má už jen tloušťky ruky.
8. Je tlustá jako malíček.
9. Je tenká jako vlas.
10. Zmizí. Oheň už není vnímán a všechny ostatní formy a obrazy rovněž ne. Představy jakýchkoliv předmětů se rozptýlí také. Vědomí se ponoří do „Velké Prázdnoty,“ kde už neexistuje dualita vnímajícího a vnímatelného.
11. Stav čerpání neviditelných částic. Tělo má otevřeny všechny póry (pasti) a absorbuje neutrina. Vlévá se do nás ohromující energie.

Už vám zbývá jen cvičit a trénovat a využívat každičkou volnou chvilku. Třeba když stojíte na červené nebo jedete autobusem a tak dále a tak dále. Přeji vám hodně zdaru a chycených neutrin. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Kouřil | úterý 11.6.2019 14:16 | karma článku: 7,24 | přečteno: 197x
  • Další články autora

Jakub Kouřil

Cinkání

13.4.2024 v 5:18 | Karma: 7,58

Jakub Kouřil

Talíř a myška

2.4.2024 v 8:35 | Karma: 8,85

Jakub Kouřil

O stromu a housence

30.3.2024 v 12:44 | Karma: 10,30

Jakub Kouřil

Borovicový spor

27.3.2024 v 6:32 | Karma: 14,36

Jakub Kouřil

Reportáž ze Saudské Arábie

27.2.2024 v 13:11 | Karma: 18,99