Ví EU, jaký je rozdíl mezi teroristou a civilistou?

Dnešní svět ovládají rozporuplné hodnoty. Někde jsou lidská práva pošlapávána za potlesku těch samých jedinců, kteří na boji za tatáž práva postavili svoji kariéru. Ne, to ani nemám ze sebe, to je výsledek dnešního našeho hospodského podvečerního horalského setkání. Jako vždy, my tvrdohlaví alpští vesničané máme na všechno evropské dění v poslední době dost opačný názor než ti, co jsou duhoví, Charlie a podobně.

Evropa poslední rok bezprecedentně podporuje ostřelování a zabíjení obyvatel východní Ukrajiny. Událostmi Majdanu, které byly bezesporu státním převratem, absolutně nezákonným vojenským zabráním Krymu Putinovským Ruskem a vyvoláním násilí na Donbase počínaje, pokračuje tato tragédie za podpory EU stále a bez východisek.

OBSE a OSN hovoří o více než pěti tisících obětech. Ponejvíce nevinných civilistů. A kde se konala v EU nějaká milionová demonstrace proti státnímu kyjevskému teroru? Kde a kdy vystoupili evropští politici tvrdě a nesmlouvavě proti této ukrajinské válce v Evropě?

Sankce proti Putinovi měly být okamžité, co nejtvrdší a nesmlouvavé. Ale zároveň měl Porošenko dostat jednoznačný signál neválčit a nezabíjet.

Spolu s útočícím islámským státem bude tragédie na Ukrajině v blízké době ukrajovat stále větší a větší sousto z evropského blahobytu.

A nejen z blahobytu, ale i ze svobody a pocitu bezpečnosti.

V hospodě jsme se na toto vše ptali našeho starosty. Jsme na to zvyklí, diskutovat s ním.

Tentokrát neznal odpověď ani on.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Jánský | neděle 11.1.2015 21:21 | karma článku: 17,83 | přečteno: 961x