Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Slyšel jsem ten rozhovor T.Halíka a E.Taberyho. Halík hájí rozumnou věc - svobodu slova.

Svoboda končí tam, kde bere svobodu druhým lidem. Tam kde je uráží. Halík se dopouští chyby, že hájí částečně jen muslimy. Svoboda beztrestného šíření pornografie i urážek nejcennějších hodnot není svoboda. To je zvůle a rozvrat lidské společnosti. Nikdo nesmí v právní společnosti beztrestně urážet druhého. Nespravedlivým jednáním se provokuje boj za právo. Za právo by měli bojovat všichni lidé. Ne za svobodu šíření sprostoty a ponižování.

0 0
možnosti
MP

Já jsem si ten rozhovor taky nakonec pustila. Zrovna v tomto bodě by mne p. Halík až tak nevytočil, já bych asi odběratelem Charlie Hebdo nebyla. Spíš tak nějak podprahově vyciťuji, že pokud jde o urážku křesťanství, asi by mi p. Halík poradil nastavit druhou tvář, ale muslimy urážet, to je jiná. Já jsem ve svém níže uvedeném příspěvku vyjádřila svoji nechuť a nedůvěru v p. Halíka obecně, tak, jak ve mě postupně narůstala. Prostě mám pocit, že jsem nějak manipulována. Myslím, že autor blogu vyjádřil svůj názor nejen na základě zrovna tohoto rozhovoru.

2 0
možnosti
JK

Tak jsem asi pochopil slova pana Halíka úplně jinak... 1) odmítl násilí teroristů, 2) je proti zákonné regulaci svobody slova, 3) odmítl vynášet do nebes hrdinský francouzský plátek (zdůvodnění - sice svoboda slova, ale jejich karikatury hrubě a nekorektně uráží, a zdaleka nejde jen o muslimy). Prostě a jednoduše - Charlie Hegbo jsou oběti ale nejsou hrdinové!!! Souložící panenka Marie je myslím za hranicí vkusu... O to tu jde.

0 1
možnosti
JR

J15a51r60a 72R11a16n13k

13. 1. 2015 22:34

Zapomel jste na cerny humor, nejcasteji o Zidech a ten je pouze cesky, neslysela jsem v jinych jazycich ani zemich, presto nikdo nejde za tento "udajne nevinny" humor nikoho vrazdit a uz nejmene Zide.

0 1
možnosti
JK

Tak si myslím že je rozdíl mezi humorem, vtipy a běžnou karikaturou a plátkem Charlie Hegbo... Tady tolik kritizovaný Zelený Raoul (kterého mám rád, ale občas taky trochu ustřelí) je proti tomu slabý čajíček. Myslím že přesně o to p.Halíkovi šlo. Zdůraznit že Charlie H. jsou oběti, ale ne hrdinové.

0 0
možnosti
RB

Karma, držitel Tumpachovy ceny se mi spíš zdá jako živý držitel Darwinovy ceny. Teď to éro žvaní v TV. Ta samolibost z něj stříká na všechny strany.

1 2
možnosti
MP

Díky za jasné slovo. Ono je to s p.Halíkem zamotané. Po převratu si udělal jméno, protože byl blízko kardinála Tomáška. Nebyl v Pacem in terris, takže nezdiskreditován. Není sporu o tom, že umí mluvit. Vysokoškolská mládež v Praze plnila kostel, kde on sloužil mše. Četla jsem i nějakou jeho knihu. Jenže postupně jsem byla na rozpacích. Přičítala jsem to svému strnulému tradicionalismu. Někteří v rodině už dávno krčili rameny a nějak se jim nezdál. Zrovna nedávno jsme ho doma probírali s mladými a i oni už jsou nějak na pochybách. Takže se svým současným názorem bych doslovně opsala Váš článek, včetně názoru Vašeho pana faráře.

Nerada bych mu křivdila, protože do jeho mysli nevidím, ale protože by mne popouzel a já bych byla naštvaná, tak bych asi taky chodila jinam, protože přijít ještě nějak dožraná z kostela, to pak nemá cenu tam ani jít.

11 0
možnosti
Foto

Halík v roce 1972 napsal knihu  Křesťanství jako utopie“. Byl za ni oceněn Ústavem ateismu. Pro Vysokou školu SNB napsal knihu „Lidé a Konflikty“ kterou Halík „spoluautoroval“ u PhDr. Zbyňka Kuchyňky, CSc.  V  NDR v Postupimi byl na kurzu s názvem soicální neboli operativní psychologie, který pořádala Stasi. U nás na základě  uvedeného kurzu získává atestaci z psychologie. Jeho minulost je podivná a je v celku zahalení mlhou.

0 0
možnosti
Foto

nějak jsem nepostřehl-kdy pan Halík chtěl omezit svobodu slova8-o

0 6
možnosti
MR

M22i78l16a11n 71R86a33d36e80k

13. 1. 2015 20:59

on pouze chce natahat k vam ty kteri uz to udelaji

6 2
možnosti
JN

J31i21ř37í 72N46o42s24e37k

13. 1. 2015 20:49

Jsa bez víry, mohu ledacos. Mohu si vážit papeže Františka, mohu mít - a mám - přátele agnostiky, ateisty, katolíky, pravoslavné, mohu znát bibli a tolerovat i ty, co nechápu. Zajímavé je, že muslimy mezi přáteli nemám a oni se nepřátelí se mnou. Zvláštní je, že už to chápu.

A vás si za tenhle postoj vážím!

9 0
možnosti
MK

R^ Neni co dodat. Hlavne za posledni vetu

3 0
možnosti
JJ

víte, že jsem si nikdy nedokázal představit, že budu v opozici ke služebníkovi božímu? Paradox současnosti....

0 0
možnosti
JR

J54a39r60a 78R86a89n46k

13. 1. 2015 22:46

Pamatuji na Vas prvni clanek, kde na konci pisete o syrskych uprchlicich zijicich okolo Vas, v Kanade je jiz prvnich 1.043 (k vcerejsimu datumu) a ocekavame dalsi 10.000. Dluzno podotknout, ze "protukavani" jejich dokumentu a cinnosti v minulosti je dnes mnohem prisnejsi, nez jeste pred pul rokem. Cituji konec z Vaseho 1. clanku:

"Morální povinnost přijímat běžence by měla existovat. Ale mělo by se s nimi, jako s lidmi, dále pracovat. Ne, že to skončí jen u sociálních dávek a bydlení v ghettech. O politickém a osobním zviditelňování se ani nemluvě.

Asi to všechno dělá "ta výška", ale my z našeho kraje z islámu strach nemáme. My totiž nejsme ani v EU ani v NATO. My ještě pořád věříme."

1 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1589x
Mlčeti špatně, mluviti nutně. Slovo, to je to, co nás odlišuje od neandertálců.Zato činy se jim stále podobáme...

Seznam rubrik