Jen hlupci znevažují osvobození sovětskou armádou jednotlivými excesy

Je hodně tragické číst diskuzní příspěvky desítek vypatlanců, kteří jsou schopni znevažovat podíl sovětské armády na osvobození Československa a na ukončení fašistického vraždění na základě jednotlivých excesů vojáků Rudé armády. Prostě znásilnili blíže neurčené množství žen nebo dokonce někoho ve stresu z několikaletého boje o přežití náhodou zastřelili.

Už mi tyhle školské osnovy výuky dějepisu minulého století pěkně nadzvedávají ze židle. Hloupé a propagandistické školství totiž cpe do hlavy mladým generacím absolutní nesmysly. A o nějakém úmyslném a systémovém vytrhování událostí dějin z kontextu ani nemluvě.

Rudá armáda za cenu obrovských ztrát osvobodila od fašistického a nacistického teroru miliony obyvatel střední a východní Evropy. Zabránila totální židovské genocidě, kterou rozpoutali němečtí a italští nacisté a fašisté. Osvobodila statisíce vězňů z koncentračních táborů, dala milionům lidí šanci přežít a žít v míru.

Při příchodu polodivokých, léty strávenými na frontě neukojených, chlapů, docházelo samozřejmě k jednotlivým excesům a konfliktům s civilním obyvatelstvem. Českoslovenští civilisté, ale i polští a ostatní měli vždy jinou mentalitu než obyvatelé Sibiře, Ukrajiny a spousty dalších východních asiatských národů.

I přes Stalinovo upozornění Beneše a i přes komunistický direktivismus docházelo k jednotlivým sexuálním "úletům". V poraženém Německu byla praxe znásilňování a kořistění samozřejmě Stalinem povolena. Asi jako bylo "povoleno" poválečné běsnění v Sudetech, kdy Národní Gardy Němce před odsunem vraždily a znásilňovaly s gustem taktéž.

Vojáci se na dobytých územích chovají vždy jako zvířata. Vyjímkou byli za druhé světové opravdu Američané, či jejich západní spojenci. Ale to hlavně proto, že tenkrát je vedli morální a slušní politici, jako byli Churchill nebo Roosewelt.

Dějiny lidstva a válek jsou vícebarevné.Proto si myslím, že když někdo dnes prezentuje názor, že osvobození Sověty neexistovalo, protože vojáci znásilňovali ženy, je vrchol tuposti a hlouposti.Vždyť jaký je asi tak statistický poměr osvobozených ke znásilněným?

Je ten poměr stejný jako např. kolik Libyjců zabil Kadáffí a kolik ti, co ty lidi od toho diktátora "osvobodili"?

Nebo kolik civilistů zemřelo na Donbase jen kvůli tomu, že Západ a Kyjev odmítli akceptovat východoukrajinské volby z jara roku 2014?

Jak se asi usíná Porošenkovi, když si uvědomí, co zavinil, když poslal ultranacionalisty v rámci ATO "zachraňovat" Donbas před Putinem?

Někteří nacisté po druhé světové raději spáchali sebevraždu. Co na to dnešní váleční štváči s rukama od krve?

Cyankáli v kapslích došlo?

A čest, morálka a zodpovědnost taktéž?

Co mi na toto odpoví dnešní sluníčka?????

 

 

 

Autor: Jakub Jánský | pátek 20.2.2015 18:55 | karma článku: 34,60 | přečteno: 1333x