Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M24i36l21a45n 76K82e55s42l

21. 2. 2015 18:47

Po sotva ukončené válce se u nás doma vedla debata na téma znásilňování  žen sovětskými vojáky.Byl přítomen jeden příbuzný,který sloužil v první světové na italské frontě.Ten se jen pousmál a pronesl: Holky,holky,myslíte že my jsme byli v tom Taliánsku jiní než ti Rusáci u nás?Při tom to byl dobrý manžel,starostlivý otec a občan ctící zákony.Zdá se,že ti co pocítí válku na vlastní kůži toto neschvalují,ale jsou schopni to pochopit.

0 0
možnosti
PK

P39a48v46e47l 78K53u41l43a

21. 2. 2015 15:01

Jen hlupci říkají změně diktátora "osvobození"

3 0
možnosti
Foto

Jde o to, kolik těch jednotlivých excesů bylo.

Jinak: Prahu osvobodila armáda gen. Vlasova.

U Plzně stála armáda Pattonova, která byla připravena zasáhnout, pokud by o to Česká národní rada požádala. Ta to odmítla (ústy Smrkovského), protože bylo potřeba, aby v květnovém povstání padlo co nejvíce těch statečných (např. i můj strýc).

4 0
možnosti
Foto

Cituji: "Vojáci se na dobytých územích chovají vždy jako zvířata. Vyjímkou byli za druhé světové opravdu Američané, či jejich západní spojenci. Ale to hlavně proto, že tenkrát je vedli morální a slušní politici, jako byli Churchill nebo Roosewelt."

Doporučuji Vám, najít si vyjádření starostů francouzských měst, kde byli američtí vojáci. Starostové z jejich řádění byli zoufalí, ale muselo se to mediálně ututlat.

9 11
možnosti
VV

A psali to v Izvestii.

8 8
možnosti
ZH

Právě vyšlo. Nedejte se oklamat německým jazykem, je to o článku, který dneska vyšel v Novaja Gazeta.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-kreml-soll-die-krise-langfristig-vorbereitet-haben-a-1019711.html

Rusák zůstane rusákem ještě dalších 100 let. :-)

10 2
možnosti
JJ

Tak to má tedy EU a USA problém...já myslel, že je chtějí vyhladit co nejdříve....

4 0
možnosti
TH

Kez by nas osvobodil nekdo jiny, kez by Americani byly rychlejsi....

4 2
možnosti
JJ

ti Američani byli z 95% kluci, černí kluci. Holek s sebou moc neměli...

2 4
možnosti
MF

M13i84l86o94š 85F22i98a25l88a

20. 2. 2015 20:12

Rudá armáda nás měla na háku, potřebovala dobýt Berlín. Nás vzala s sebou a dobyla nás pro soudruha Stalina a rozšíření jeho vlivu v poválečné Evropě. A docela se jí to povedlo, akorát v polovině šedesátých let jsme se začali vymykat kontrole, ale s tím si Leonid Iljič poradil.

A ta věta, že po válce začali fašisté páchat sebevraždy znamená co? myslíte si, že až Putin dobude celou Ukrajinu tak spolu s Lavrovem spáchají sebevraždu? No nebylo by to špatný ale moc tomu nevěřím.

8 2
možnosti
JJ

Je pro Vás Rudá armáda rodu životného či neživotného? Jako baba to byla asi pěkná svině, jak píšete. Asi to byla Stalinova prostitutka podle Vašeho příspěvku. A to pokračování je také dobré. Už vidím Porošenka v Haagu po rozdusku rozkousávat ampuli. Ne, to byl Göring v Norimberku, pardon...

1 5
možnosti
Foto

O72t13a39k68a53r 94S71e86k15l

20. 2. 2015 19:50

Začnu trochu zeširoka. Všeobecně je známo a nikdo to nepopírá , že ruská ambasáda v Praze hypetrofovala a dnes čítá desítky ( případně první stovky) diplomatů a jiných zaměstnanců. Úkolem mnohých z nich je monitorování sdělovacích prostředků a vytváření putinovsky správného obrazu ruské skutečnosti. Je vysoce pravděpodobné , že server IDnes nezůstal mimo pozornost těchto emisarů. Se stejnou pravděpodobností hraničící s jistotou si dovoluji tvrdit , že mnozí blogeři píšící podobné blogy jako tento pracují v žoldu ruské ambasády. Netvrdím , že nejsou i rusofilové a takříkajíc kremrole z přesvědčení . Těch žoldáků bude ale procentuálně asi jako zelených mužíků před rokem na Krymu.

Pochopitelně - důkazy nejsou. Srovnejme si ale třeba průměrný blog před rokem a nyní. Z anexe je osvobození , z agresorů hrdinní osvoboditelé.

Dovolím si ještě parafrázovat titulek tohoto blogu. Jen hlupci se domnívají , že desítky ruských diplomatů na ambasádě v Praze jsou zde na dovolence.

13 4
možnosti
MP

Na toto téma už se tady na blozích vyjádřili diskutéři už při příležitosti osvobození Osvětimi. Jak tak sleduji, počty znásilněných rostou snad geometrickou řadou, ale důvěryhodný zdroj (co se týče počtu) nikde. Někde se tohle stalo, pokud to bylo už po vojenských operacích, většinou byli viníci na místě zastřeleni, jak ostatně líčí MUDr. Roithová ve své autobiografické knize (v případě své matky-mladé dívky a babičky). Moje tchyně byla pro jistotu zastlaná na půdě senem, než vojska projela, ve vesnici mojí matky se nakvartýrovali vojáci a vojačky do chalup, semtam se něco ztratilo, ale jediná holka ze vsi nebyla znásilněná.

Němečtí vojáci si na našem území vše kupovali, nic nekradli, nikoho neznásilňovali. Co z nich ale udělala východní fronta, to už bychom tady bývali zažít nechtěli.

10 0
možnosti
JF

Co asi zavinil Porošenko tím, že brání svou zemi proti ruskému agresorovi??

Jinak hrůza, styl přesně Fojtík...RvRv

10 5
možnosti
Foto

Kdyby byl opravdu dobrým politikem a nabízel by konání referend o nezávislosti, tak by nemusel Ukrajince nechat umírat na bojištích. A i kdyby se náhodou nějaká ta oblast v referendu odtrhla, žádná mrtvola by v budoucnosti nebránila jejich opětovnému spojení.

7 6
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1589x
Mlčeti špatně, mluviti nutně. Slovo, to je to, co nás odlišuje od neandertálců.Zato činy se jim stále podobáme...

Seznam rubrik