Žádný objektivní důvod pro dobrovolnou sterilizaci

„… Druhé poděkování chci vyslovit panu poslanci Antonínovi za naopak prodloužení věku pro dobrovolnou sterilizaci z 21 na 25 let. Jsem přesvědčen, že mladý člověk ve věku 21 let nemá žádný objektivní důvod pro dobrovolnou sterilizaci. Myslím si, že vytvářet generaci sterilních v situaci, kdy národ stárne a vymírá, je velmi nezodpovědné. Vymřeme po meči či po přeslici, a to přece nechceme.“ Poslanec Jaroslav Plachý (ODS), 7. září, Poslanecká sněmovna PČR

Nádherná ukázka nebezpečného sociálního inženýrství. Spojení „žádný objektivní důvod pro dobrovolnou…“ je fakt úžasný oxymóron, až mi běhá mráz po zádech. Pan poslanec se domnívá, že on je ten, kdo ví nejlépe, co je pro mladého člověka nejlepší. On zná lépe všechny okolnosti, které mohou vést mladého člověka k dobrovolné sterilizaci. On je ten, kdo bude rozhodovat o tom, jak budeme nakládat se svým tělem.

Pakliže jsem svéprávným občanem, stát nemá právo rozhodovat o tom, jak naložím se svým tělem. Kde tohle utahování osobní svobody skončí? Poslanci budou rozhodovat o tom, kdy si smíme udělat tetování?

Autor: Jakub Hájek | čtvrtek 8.9.2011 10:44 | karma článku: 12,41 | přečteno: 1159x