Facebook a Paroubek

Jen tak krátce o podvodu, který se stal na sociální síti Facebook… aneb krátká reakce na článek idnes.cz aneb jak je mi z politizace všeho ouzko

Idnes.cz

http://zpravy.idnes.cz/tisice-lidi-lakali-na-vyhru-pak-z-nich-na-facebooku-udelali-fanousky-paroubka-1vy-/domaci.asp?c=A100103_151539_domaci_bar

A stalo se, že si lidi začínají uvědomovat, jak je Facebook vlastně opravdu nesoukromý a jak jednoduše mohou veřejně vyjadřovat názory, které vůbec nemají.  Jak se celá situace seběhla… byla založena skupina (pro neznalé facebooku – tzv.skupiny sdružují lidi vyjadřující stejné názory, sympatie, něco slibující atp.), že ze všech, kdo se přidají, budou pravidelně losovat výherce iPhone. Ono to až tak neuvěřitelné není a být to zaštítěné nějakou firmou (např. Vodafone), jedná se vlastně o docela šikovný tah k výbornému prostoru pro cílenou propagaci. Osobně jsem takové skupině nevěřil a nemám potřebu veřejně ukazovat náklonnost k takovýmto akcím, ale budiž. Problém nastal ve chvíli, kdy si hlavní správce skupiny řekl, že je čas podpořit předsedu ČSSD Jiřího Paroubka a skupinu přejmenoval. Okolo 80 000 lidí momentálně takto veřejně vyjadřuje podporu tomuto člověku, aniž by o tom vědělo.

Z mé strany jde tedy o jasnou věc, o podvod. IPhone nevyhrál nikdo a byl uveden v omyl. Naopak, osobně bych to cítil jako urážku na cti, nepravdu, kterou o mne někdo proti mé vůli šíří. Otázkou je, kdo a za jakým účelem toto provedl, jasné ovšem je, že to nebyla nárazová akce, ale dlouhodobě plánovaná. A někdo by měl nest zodpovědnost. Nemám rád, když si někdo hraje s mým názorem, hlavně ne ve prospěch politiků. Sám jsem v několika skupinách, kdyby je někdo změnil a media na to neupozornila, ani si nevšimnu. Najít to pak někdo z mých vzdálenějších známých či příznivců, tak u nich silně klesám.

Otázkou tedy zůstává, kdy se na facebooku zase něco stane. A otázkou take je, pro koho to správce opravdu udělal, každopádně nešlo o člověka studovaného, stačí se podívat na popis skupiny s gramatickými chybami. Jestli je to příznivec Paroubka, tím u mě klesl na úplně dno, už jen tím, že veřejně nesouhlasím s jeho mnohými názory. Prostě mě štvě politizace už i nepolitických záležitostí. Alespoň tak, kde s tím počítám, chci mít od politiky chvilku klid.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Gros | neděle 3.1.2010 16:55 | karma článku: 29,36 | přečteno: 2537x
  • Další články autora

Jakub Gros

Jeden o nakupování

21.7.2010 v 11:08 | Karma: 39,00

Jakub Gros

Jeden nepolitický pro chvíle pohody

19.5.2010 v 10:59 | Karma: 47,28

Jakub Gros

Věci neveřejné aneb nespalte se!

17.5.2010 v 15:36 | Karma: 21,67