Umíte řídit auto? asi ne.

protože kdybyste uměli, dokázali byste zpomalit na padesát už před cedulí a nemuseli byste pak brečet, jak Vás policajti strašně pruděj. tomu, kdo ví, kde je řadící páka, pedál plynu, potažmo brzda, opravdu nedělá problém vjet do obce padesátkou. NENÍ to PROBLÉM.

nechápu, jak je možné, že jsou mezi námi stále lidé, kteří chápou měření rychlosti hned za cedulí jako "prudění". to jste opravdu tak prostoduší?

představte si dvě zahrady oddělené plotem, obojí soukromé pozemky. jeden je Váš, a na tom druhém nemáte co dělat. když přelezete přes plot a budete od něj stát jenom deset centimetrů, myslíte si, že je to stále v toleranci a pes, kterej za tím plotem obchází a hlídá soukromej pozemek Vás prudí tím, že Vás hryzne do zadku? jednou je obec ohraničená cedulí a za tou cedulí platí maximální povolená rychlost 50 km/h. je jedno, jestli je to mimo obydlenou oblast. prostě je to hranice a dál už smíte jet jen padesátkou.

také se mi často stane, že si podřadím a zahučím do obce kolem cedule ještě třeba 60 nebo 70km/h, jistě. ale kdyby mě při tom chytli policajti, určitě bych pak neříkal, že mě prudili. naprosto vědomě jsem se provinil proti zákonu. tečka. mám oči, abych viděl ceduli a umím ovládat auto, abych dokázal zpomalit na padesát ještě před cedulí.

pokud neumíte zpomalit ještě před cedulí, tak je to smutné. pokud Vás to omezuje, zpomaluje, nebo snad prudí, pak je to o to smutnější. a pokud neumíte sami sobě přiznat, že jste udělali chybu, je to do nebe volající. to, co říká značka, platí od značky. né tam, kde se Vám to zdá přijatelné.

celé je to o tom, že policajti jsou prudiči a já jsem šofér. když Vám auto naboří ožralej, to Vám budou policajti dobrý, ale jak daj pokutu Vám, tak jste na koni. nechápu Vás.

policie prudí jenom idiota, kterej kašle na zákon. kašlu na psa, prostě plot přelezu, ale pak se nesmím divit, když mi ukousne kus zadku. pokud umíte ovládat auto, dokážete jet padesát od cedule. jestli jedete kolem cedule šedesátkou, jeďte si. když Vás chytnou, tak ještě poděkujte za výchovnej prostředek. takhle to myslím propagoval pan učitel Hnízdo a jak to fungovalo.

jenže né... řidič a arogance jde ruku v ruce. jsem přesvědčen o tom, že kdo bude v diskusi tvrdě oponovat, nemá za volantem co dělat.

Autor: jakub dvořák | pátek 27.6.2008 9:00 | karma článku: 24,86 | přečteno: 3367x
  • Další články autora

jakub dvořák

Křesťanství v ČR nechceme

16.1.2015 v 21:12 | Karma: 16,69

jakub dvořák

Necháme se terorizovat??

9.5.2011 v 8:10 | Karma: 35,92

jakub dvořák

6A6 6666

19.4.2011 v 8:30 | Karma: 17,43