Na přechodu pro chodce...

drtí tatra důchodce. kdyby tatra, a kdyby důchodce. na přechodu pro chodce, drtí osobák ženskou s kočárkem. ona i obsah kočárku mrtví. a to prosím na náměstí.

prostě zase jeden táta přišel o to, co mu bylo nejdražší. a není se čemu divit. před chvílí jsem se vrátil autem domů. vezl jsem slečnu do práce. na zpáteční cestě jsem byl, podotýkám v obci na dvojité plné čáře a přes přechod pro chodce, předjet osobním vozem. žádnej sporťák a mladej frajírek, nic takovýho. Fiat Punto a v něm starej dědek. to jenom pro diskutéra Důchodce, kdyby zase mával nějakou statistikou. vzhledem k tomu, že dědek předjel najednou mně, Felicii a Peugeota předemnou a ještě si troufl na autobus před námi všemi, na konci manévru mohl mít na tachometru takových 90 km/h. když předjížděl i autobus, přejel přes přechod pro chodce.

 takhle jezdí důchodce!

 na takového člověka, co člověka, debilního hajzla, neplatí bodový systém, neplatí hrozba tragicky nízkých pokut a neplatí na něho ani výše trestu, která "by mu hrozila kdyby" někoho na tom přechodu srazil. ten trest, který "by mu hrozil, kdyby" porazil na tom přechodu člověka, by měl dostat už jen za tohle chování, protože tohle chování k tomu všemu vede. představuji si to naivně asi tak, že by hajzla v Puntu na konci manévru zastavila policejní hlídka (kdyby tam stála), a hajzlovi napařila ten trest, který "by mu hrozil, kdyby" nějakou hrůzu způsobil. nynější systém postihuje řidiče vesměs až v momentě, kdy něco provede, a to je špatně. pokud nikoho nepřejede, nebo nerozstřelí jiné auto, dostane pokutu za předjíždění na čáře. nikdo se nebude zabývat tím, aby mu sečetl všecky prohřešky proti zákonu a zdravému rozumu, které na těch sto metrech spáchal. předjíždění přes plnou čáru, předjíždění přes přechodem pro chodce, překročení maximální povolené rychlosti, nedávání znamení o změně směru jízdy..

 sakra kdy už tohle skončí! kdy už se nebudu muset bát o svoje bližní, že je někde podobnej parchant sejme! kdy už si tihle zamindrákovaní hajzlové uvědoměj, že to, že jim jejich stará nedala, si nemůžou kompenzovat na silnici! jediné možné, co je může zpomalit, by bylo něco jako domobrana. prostě pár chlapů s pálkama, který by stáli u silnice a číhali. jiné řešení bohužel asi neexistuje. leda že by byli policajti v každym městě se stometrovýma rozestupama.

Autor: jakub dvořák | pátek 23.5.2008 7:00 | karma článku: 26,41 | přečteno: 3275x
  • Další články autora

jakub dvořák

Křesťanství v ČR nechceme

16.1.2015 v 21:12 | Karma: 16,69

jakub dvořák

Necháme se terorizovat??

9.5.2011 v 8:10 | Karma: 35,92

jakub dvořák

6A6 6666

19.4.2011 v 8:30 | Karma: 17,43