Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dulitka

2. 5. 2008 20:41
jj

moje zkušenost: konec parného léta,plná tramvaj,za mnou odběry krve v nemocnici,přede mnou půl hodiny cesty , v břiše 8měsíců dítě (nebo plod?), jediné místo volné je to pro invalidy.Dovolila jsem si sednout. Na první zastávce přistoupily dvě čilé důchodkyně viditelně po oběhnutí "pár" obchodů a se slovy"mladá paní, tady nemáte co sedět" mě  vyšouply ze sedačky. Kus cesty jsem visela nad nimi, břicho málem opřené o jejich hlavu, ony seděly -měly "nárok", pak mě pustil sednout kluk sotva dvacetiletý. Jaký je asi můj názor na toto téma?!Dnes jsem ve středním věku a po svých zkušenostech s důchodci naprosto souhlasím s tím, že tyto kategorie jsou výstižné a vždycky se budu snažit být "babička".Už se mi to blíží, tak mi držte palce;-D;-D 

0 0
možnosti
BP

morrigan

30. 4. 2008 8:34
no tak si říkám

kolik z těchto nepříjemných "gerontů" si ve  věku autora  naplánovali: " Až budu starý/stará, budu programově hnusný/hnusná na ty mladý ! Jojo, nikdo nemládneme, musíme tam všichni, a život člověka někdy pěkně semele, a fakt to chce trochu sebekritiky a práce na sobě, aby člověk nezatrpkl. Prostě s hodně desítkami let před sebou, vysokou hladinou testosteronu, a mladými klouby se člověku přemýšlí trochu jinak než s perspektivou deseti let před sebou, pocitem selhání a obotřebovanou tělesnou schránkou. Autorovi , a hlavně vrstevníkům jeho vnuků, přeju, ať je ve stáří tak pohodový jako teď.

0 0
možnosti
JD

icmek

30. 4. 2008 10:45
Re: no tak si říkám

děkuju, to je příjemnej názor.

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

29. 4. 2008 20:02
Pane Jakube,

v něčem trefné, někde přehnané, ale u Vás v zásadě půjde o to, aby jste až zestárnete  a to Vás nemine, si dobře zapamatoval co Vám lezlo nejvíc na nervy, když jste byl mladý a nedělal to, ani svým dělem, ani svým spoluobčanům! A propos : Byl bych hodně zvědavý, ale asi to nedožiju, co se z Vás vyklube. Příjemný život.

0 0
možnosti
JD

icmek

29. 4. 2008 21:32
Re: Pane Jakube,

a hle, žeby potrefená husa? prosím berte na vědomí, že já jsem nic oněm zmiňovaným neprovedl. řeč byla o JEJICH chování. to zaprvé.

zadruhé se naučte česky.

zatřetí - já budu stále takový, jaký jsem. nejde o to, jaký budu já. jde o to, jaká bude mladá generace, a za to ručit nemohu, to máte pravdu.

pokud jste článek četl, řekněte mi, kdy jsem se zachoval špatně.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

29. 4. 2008 19:28
Bez názvu.

Dobrý den.

Marně přemýšlým, co tímto článkem chtěl anebo chce autor říci? A komu říci? Snad poukazuje na vzájemné vztahy nás lidí mladých či starých?  Jsme lidé, nebo co vlastně jsme, že se navzájem pomlouváme a hledáme chyby u druhých.

Přeji hezký večer.

0 0
možnosti
MH

other_side

29. 4. 2008 18:28
???

tak nevim, nejak jsem to asi nepochopil, mel bych zacit vice chodit mezi duchodce....

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

29. 4. 2008 18:13
Dal bych dvě Karmy :o)))

pobavil jsem se! ;-D;-D

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

29. 4. 2008 18:08
The Kaufland

Jak asi víte, dvě největší shromaždiště gerontů v Praze jsou Pražská tržnice a prodejny Kaufland. Každý hypermarket má nějaký zásadní problém a v Kauflandu to jsou pokladny - tam zpravidla strávím 80% času nákupu. Když do mě nějaký rozčilený geront začne strkat vozíkem a pobízet mě k rychlejšímu pokládání zboží na pás, přívětivě se usměju a pronesu: "Spěcháte do rakve, pane/madam?" To byste měli vidět  - v ten moment mnoho nechybí, aby se geront do rakve ihned poroučel. Okamžitě mám klid, geront se nezmůže na slůvko protestu.;-D

0 0
možnosti
DN

denk niet

29. 4. 2008 18:24
Re: The Kaufland

Poněkud drsná metoda, ale poprskal jsem si po jejím přečtení monitor ;-DR^

Dík a škoda, že nemůžu dát karmu vám ;-D

0 0
možnosti
P

pixinek

29. 4. 2008 18:06
Yes!

Tuhle mě taky pěkně naštvala babka v MHDéčku. Sedim si tam, čumim z okýnka a najednou za zatkem slyšim úplně typický kecy: "Ty mladý dneska to je hrozný, ale taky jedou budou starý a taky si to odstojej." Tak se otočim spatřim babku důchodku, tak si jako slušně vychovaná stoupnu a nabízím ji svý místo. Ale babka si sednout nechce, prej ji bolej ze sezení nohy.

Tím chci říct, že oni ani občas nevědí, co říkají... maj to prostě jako sport. Zatímco mi se bavíme o filmech, hudbě nebo třeba politice oni se bavěj o tý dnešní mládeži a o slevách v supermarketu.

Jsem zvědavá, jaká budu já jako babka důchodka;) 

0 0
možnosti
C

chiianti

29. 4. 2008 17:54
Tež souhlas

..a tež karma. Skoro pokaždé když jedu trajflem slyším, jak si babky stěžují na "tu dnešní mládež", jak jsou nevychovaní a cosi kdesi. Ale kdo nás vychovával hm, jejich děti. Vždycky nervím, ale jsem natolik vychovaná abych byla zticha.. :D

0 0
možnosti
DN

denk niet

29. 4. 2008 17:35
Souhlas...

... a karma. Myslím, že základní dělení jednotlivých kategorií je výstižné! A souhlasím také s Vlaďkou Špidlovou (o něco níže) v tom, že se určitě spustí řev, klapot umělých zubů a bušení francouzských holí těch, kteří se budou cítit článkem potrefení... ;-D

Ale nevadí, těším se, Kubo, na Vaše další příspěvkyR^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3111x
jsem svobodný člověk. chci říkat, že svoboda je důležitá, avšak né na úkor svobody někoho jiného.