Došel benzín, koupíš řetízek?

Taky jste je viděli? Pomalu se z toho stává novej fenomén...zastavili jste a oni Vás okradli, co? No asi jo, jinak by to nezkoušeli pořád dokola.

možná že tušíte, o čem tento můj článek je. po včerejší zkušenosti jsem se už rozhodl, že to popíšu, a možná tak někoho včas varuju před okradením. zažil jsem to již několikrát, z toho včerejší setkání s těmito "chudáky" pro mně bylo mnohem více inspirativní.

popis situace, kterou již mnoho z vás zná:

jedete v poklidu autem třeba do práce, přičemž u krajnice stojí auto. většinou starší luxusní limuzína, třeba BMW 7 nebo Mercedes S, a kolem dva nebo tři lidi. ano, cenzore, většinou jde o naše nepřizpůsobivé spoluobčany, nicméně přepychově oháknuté a ověšené zlatem. aby taky ne. nevěnujete jim pozornost do chvíle, než jeden agresivně vběhne do vozovky a mohutnou gestikulací Vás zastavuje. vypadá to, že mají nějaký problém.

teď to, co jsem zažil včera:

jel jsem z obce Sedlec (kousek za Prahou směr Teplice) do obce Průhonice. hned po výjezdu ze Sedlece k hlavní silnici a přivaděči na dálnici proběhlo setkání se šmejdem. šmejdem rozumnějte hajzla, kterej zneužívá naivní dobrosrdečnosti jiných lidí k vlastnímu prospěchu, totiž k tomu, že je pod záminkou tíživé situace okrade. odbočoval jsem doleva, čekal jsem na křižovatce. moje smůla byla, že jsem měl zrovna stažené okýnko. přes rachot motoru 1.4 TDi a rádio jsem slyšel pokřikování. ohlédl jsem se a viděl jsem staré BMW kombi s cizí registrační značkou, dva lidi kolem něj a šmejda. šmejd byl bílé pleti, ale mluvil anglicky s nějakým přízvukem. prý že došel benzín a oni nemají peníze, a na dlani měl smotané zlaté řetízky a nabízel je k prodeji. zdvořilou angličtinou jsem mu řekl, že peníze nemám, že smůla a že ať zavolá 112, to udělá nejlíp. mezi slovy jsem mu řekl, ať si políbí zadek, a jel jsem.

neuvěříte mi, že jsem je ten den viděl ještě dvakrát. přijel jsem do Průhonic, a oni tam. velice zajímavé. zase došel benzín. jen jsem kolem nich projel a sledoval, jak se maník pokouší zastavovat kolemjedoucí auta. zabočil jsem a zdechnul traktor. musel jsem něco vyřídit ve svém bytě.

další část cesty směřovala do Říčan. a hle - před Říčanami opět BMW kombi s cizí značkou a šmejd mává rukama. zase došla šťáva... měli kluci fakt pech. já už bych s tim praštil.

a moje rada na závěr - nikdy nikomu nezastavujte. díky těmto lidem má člověk, který se octne v opravdové nouzi, prostě smůlu. já osobně nezastavím už nikdy. navíc v dnešní době - kdo má auto, má i vlastní nohy a mobilní telefon, v kterém má spoustu jistě ochotných přátel. nenechte se napálit.

Autor: jakub dvořák | čtvrtek 18.6.2009 13:47 | karma článku: 44,77 | přečteno: 13592x
  • Další články autora

jakub dvořák

Křesťanství v ČR nechceme

16.1.2015 v 21:12 | Karma: 16,69

jakub dvořák

Necháme se terorizovat??

9.5.2011 v 8:10 | Karma: 35,92

jakub dvořák

6A6 6666

19.4.2011 v 8:30 | Karma: 17,43