Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KR

Kaa

9. 7. 2008 17:20
vyhláška

ono totiž ve vyhlášce (kterou skoro nikdo nečet a zná jí jen z vyprávění nebo z diletantských článků v novinách) je taky mimo jiné, že si chodec má být jistý že ho řidič vidí než vstoupí do vozovky.

nejhorší zážitek mám z blondýnou která před přechodem přibrzdila, aby mi pak přejela nohy - přibrždění bylo jen kvůli tomu že se jí špatně řadilo s mobilem v ruce... doufám že jí prokopnutý dveře trochu poučily...

0 0
možnosti
JD

icmek

15. 7. 2008 9:44
Re: vyhláška

to jste s tema prejetyma nohama jeste kopnul do plechu?

0 0
možnosti
KD

KECHUD

8. 7. 2008 11:51
Výborně

I já jsem část dne řidič a část chodec. Postesknu si jen nad tím, kolik je mezi námi váhavých chodců. Znáte to, jak to většinou chodí. Chodec stojí u přechodu, rozhlíží se a vyhodnocuje přijíždějící auta. Totéž činí i první řidič kolony. Když chodec neudělá alespoň NÁKROK na přechod, frčí první auto a s ním celá kolona bez uzardění dál. Jako řidič nemám rád ty chodce, kterým evidentně brzdím, abych jim dal přednost, ale oni stojí a začnou přecházet teprve až u přechodu doslova zastavím. I můj čas je drahý a těch přechodů je hodně, takže ať se nezlobí, když dobržďuju a on se nehýbe, tak prostě jedu (opatrně) dál. Ohledy musí být oboustranné. 

0 0
možnosti
JD

icmek

8. 7. 2008 12:01
Re: Výborně

chápu. jenže vy určitě kynete rukou, nebo blikáte, aby měl chodec jistotu, že to s tím pouštěním myslíte vážně. nezlobte se, prostě si neodvážím vlézt do silnice před auto, o kterém si nejsem jist, že mě pouští.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3111x
jsem svobodný člověk. chci říkat, že svoboda je důležitá, avšak né na úkor svobody někoho jiného.