(Ne)vinná sněmovní seance

  Z dnešní sněmovny: Jasmínu loubí. Sedím u vína, zve dobré druhy dobrá hodina. Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina. 

  Nová místopředsedkyně dolní komory za ANO 2011 se zasadila o zákaz pití alkoholu ve sněmovně, díky čemuž jsou ona a jeden sněmovní pijan ve při. Zdůrazňuji, pijan, nikoli ladič pijan (ladič klavírů).     

  Sama jde příkladem. Když zrovna řídí sněmovnu (byť jako obvykle neřízeně), pije zásadně lihuprosté, vínově zabarvené nápoje (viz foto níže). Tyto krvavé nápoje pije výhradně ve sklenici typu „balon“, která podtrhne aroma vína (tedy pokud by v ní víno bylo) nebo třeba lihu s vinným aroma. Vzhledem k tomu, že již není pití alkoholu ve sněmovně přísně dovoleno, naopak je přísně zakázáno, lze předpokládat, že paní místopředsedkyně pije prasečí krev.

  Nelze si nevšimnout jejích ortodoxně neutrálních názorů. Když byla letos v únoru tázána, co si myslí o vývoji na Ukrajině, požádala své asistenty mailem o vyjádření, „pokud možno co nejvíce neutrální“, omylem ale poslala svou žádost rovnou paní (slečně) novinářce. Když se hlasovalo o komunistickém návrhu na zrušení lustrací (resp. o zamítnutí této komunistické prosby), skálopevně nehlasovala. Abych nebyl k paní místopředsedkyni nespravedlivý, to první (vztah k Ukrajině) je dáno zřejmě jejím nabitým programem a zaměřením spíše na domácí než zahraniční politiku. To druhé (lustrace) je dáno zřejmě „pouze“ její politováníhodnou a škodlivou ovlivnitelností. Chaos, který jako nováček, nebo spíše novačka spolu s některými dalšími místopředsedy způsobuje, oživuje nudný sněmovní stereotyp. Navíc se bude postupně zlepšovat. Ekonomové tomu říkají learning-by-doing (učení se za pochodu) a japonští výrobní ředitelé to pojmenovali jako „Kaizen“ systém. Ano, bude líp.

  Kdyby se tato sympatická paní místopředsedkyně navždy vzdala svého působení ve vrcholné politice, kde je stejně vláčena kádry ze své strany, a překonala by svou nechuť k alkoholu, odstranila by poslední, leč zásadní vady na své kráse.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Černý | středa 18.6.2014 21:20 | karma článku: 9,32 | přečteno: 485x