Za smrt chlapců můžou Češi a jejich povaha...?

Smrt dítěte je vždy obrovská tragédie... Často se potom ptáme, proč se to stalo, zda tomu nešlo zabránit nebo kdo nese vinu.. Těžké otázky.

Kousek od Prahy se nachází vyhledávané jezero Lhota, krásné místo na koupání. Ovšem, od minulého týdne je toto místo místem tragédie. Utopili se zde dva nezletilí chlapci. Cizinci a neplavci. Přívlastek cizinci přidávám proto, že nemuseli dobře rozumět česky, a mohlo to hrát roli v neúspěšné záchraně. V různých diskusích a reportážích se dozvídám, jak moc pochybili zaměstnanci jezera, plavčíci, policie.. Že jsme národ rasistů, kteří nechtějí pomoci lidem s odlišnou barvou kůže, vysmíváme se jim, pohrdáme jimi.. Fajn. Určitě se někdo takový mezi námi najde. Ale nevěřím, že v době tragédie byli v areálu pouze samí rasisti, kteří odmítali pomoci.. Svoji roli v tomto jistě sehrál fakt, že rodiče chlapců neuměli česky, byli v šoku a neuměli pořádně vysvětlit co se vlastně stalo nebo kde se chlapci konkrétně ztratili.. Proto bylo velice složité jít do vody a pátrat po chlapcích. Jezero má rozlohu 25 hektarů.. Hledat pod hladinou dva chlapce, bez přiblížení polohy, je čiré zoufalství. Horší, než ta pověstná jehla v kupce sena..

Ovšem, zásadní problém nebyl v komunikaci. Zásadní problém nastal již předtím, kdy rodiče nechali své malé děti, neplavce, u vody bez dozoru. To je fatální chyba, která se prostě nesmí stávat. Možná vám přijde drsné, házet vinu na rodiče, kteří si jistě teď prochází peklem. Ovšem, že udělali chybu je více než zřejmé. Netvrdím, že ostatní ( plavčíci, zaměstnanci areálu, návštěvníci, policie..) jsou naprosto bez chyby nebo že nemohli udělat něco jinak.. Ale jako zásadní selhání vidím selhání rodičů, bohužel. Házet vinu na ostatní, je jako hon na čarodějnice.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Beznoska | pondělí 6.8.2018 21:55 | karma článku: 39,23 | přečteno: 2271x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11