Volební kampaň

Blíží se komunální volby a tak volební kampaň nabírá na síle.. A dlužno dodat, že některé strany se do boje o voliče opravdu opřely.. :)

..ovšem ne vždy je kampaň pochopena správně, či prostě zaujme jinak, než bylo myšleno. Své o tom ví třeba Andrej Babiš. Billboardy, na kterých se členové strany chlubí tím, že dané město řeší hned a k tomu mají číslo na svého šéfa, působí spíš komicky a na netu se staly terčem mnoha povedených parodií. Na někoho tato kampaň může působit i tak, že ve straně jsou neschopní amatéři, kteří se o všem musí radit svým předsedou.

Dále se běžně setkáváme se spoustou slibů na na téma "zadarmo" nebo "levněji". To se může týkat třeba dopravy, poplatků za odpady atd.. Zní to krásně, ale realita je vždy jiná. Lidé by neměli být ovce a věřit všemu, měli by vědět, že v dnešním světě nikdy nic není zadarmo, vždy to někdo musí zaplatit. Když někde uberu, logicky jinde musím přidat. Pokud dostane někdo něco zadarmo, tak druhý to dostane dráž, aby obecní kasa za chvíli nezela prázdnotou.

Před volbami se taky dost staví, opravuje a buduje. Teda většinou jen na papíře, respektive na billboardech a volebních plakátech. Kdyby se ve skutečnosti stavělo tak, jak nám slibují politici, máme nejlepší silnice, nejmodernější stavby a nejkrásnější města v Evropě.

Několik kandidátů se taktéž snaží zaujmout třaskavým tématem - migranti v ČR. Asi nejvíce dokázali šokovat kandidáti Strany Zelených v hlavním městě, kteří jdou naprosto proti proudu a náladě většiny lidí a tvrdí, že Praha migranty přímo potřebuje, protože zaplní pracovní místa, o které nemají Češi zájem.. Trošku naivní představa, ale co taky čekat od Zelených..

Volební kampaň je vždy boj, někdy dost nudný, někdy ale dokáže i pobavit. Nejsem si však jistý, zda se voliči rozhodují podle hesel na plakátech.. Navíc.. v komunální politice často funguje kamarádíčkování mezi vlivnými podnikateli a místními politiky, takže veřejné zakázky dostávají (většinou) ty samé firmy a rozhodují o tom (většinou)  ti samí politici, kampaň nekampaň..
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Beznoska | čtvrtek 6.9.2018 22:30 | karma článku: 23,20 | přečteno: 447x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11