Pražský Sherwood

Vrchlického sady - pro pražáka velice známé a málo oblíbené místo. Pro mimopražské, kteří přicestují vlakem do matičky Prahy, místo celkem šokující..  

Kdo cestuje vlakem a někdy využil stanici Praha hlavní nádraží, prošel zřejmě i přes park, rozprostírající se před hlavní budovou. Vrchlického sady- založené již na konci 19. století- dnes sady ani malebný park moc nepřipomínají. Spousta místních mu neřekne jinak, než Sherwood.

Návštěvník, který se ocitne v parku, záhy pochopí, že je zde něco špatně. Spousty odpadků, špíny, zápachu..a hlavně zvláštních bytostí. Bezdomovci, narkomani..Okupují prakticky všechny lavičky i přilehlé travnaté plochy. Igelitky..spousty igelitek a různých dalších "zavazadel", v nihž mají tyto existence sbalený celý svůj život.. Odpudivý pohled..Alespoň pro neznalého návštěvníka. Je to vcelku pochopitelné, pohyb mezi pokálenými, zapáchajícími bezdomovci opravdu není příjemný. Někteří podřimují na trávníku, někteří na lavičkách..Ti co nepodřimují, konzumují levný alkohol. Dnes frčí víno a vodka. Procházím kolem lavičky, kde je i dámské osazenstvo. Baví se mezi sebou zvláštním jazykem, všichni huhňají a absolutně jim není rozumět. Dáma má v ruce dvoulitrovou pet lahev s pochybmým obsahem. A u nosu nudli jak švihadlo, až na bradu. Ale i přesto je o ní zájem..Má přece alkohol..

Projít parkem zabere jen chvíli, ale příjemný zážitek to opravdu není.. Zvlášť pro turisty, kteří zavítají poprvé do hlavního města vlakem a vystoupí na hlavním nádraží.. Vím, že boj s podobnými existencemi je běh na dlouhou trať, ovšem toto je vizitka magistrátu, mohli by se páni radní více snažit problém vyřešit..To by se ale muselo chtít..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Beznoska | čtvrtek 19.4.2018 23:55 | karma článku: 30,39 | přečteno: 1224x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11