Pokleslé pořady pro divnolidi

Stát se u nás aspoň na chvíli známým, je naprosto jednoduché. Stačí se přihlásit do některého z pokleslých televizních pořadů.

Ale má to háček. Aby vás vybrali, musíte být něčím výjimeční, nějak se odlišovat... Nejlépe trpět psychickou poruchou, mít sklony k agresivitě, být bez práce, chlastat první ligu anebo se aspoň nekoupat a místo záchodu používat hrnce. Pokud nemáte alespoň jednu tuto vlastnost, nehlaste se, nevyberou vás. Jste totiž normální a tudíž nezajímaví. Alespoň tedy pro tvůrce těchto pořadů, potažmo pro diváky.

Ale aby bylo jasno. Když pořady typu "Prostřeno" či "Výměna manželek" u nás v televizi začínaly, byly docela odlišné a celkem koukatelné. Zejména proto, že podobný formát pořadu se u nás nikdy nevysílal.  Jenže se brzy okoukaly a začaly nudit. A tak tvůrci přitvrdili. Začali do pořadu zvát lidi, kteří zaujmou. Většinou tedy negativně. Proto se poslední dobou v těchto pořadech objevují především podivíni, blázni, sociálně slabí, hloupí a další individua. Tato elita mívá v životě trochu jiné priority a pro pár tisíc je schopna si před celým národem uříznout ostudu. Hlavně, že dostanou zaplaceno. Pořad má sledovanost, účinkující peníze, lidé zábavu a všichni jsou spokojeni. 

Nejde mi ale na rozum, že podobné typy pořadů sleduje relativně dost diváků. Proč? Jsou to masochisti? Nebo jsou rádi, že vidí někoho, kdo je na tom hůř než oni? Bůh ví.. Každopádně mě tyto pořady do jisté míry ovlivňují, i když je nevyhledávám. Po každém odvysílaném díle se mezi lidmi strhne debata o tom, jak to bylo hrozné a co tam ten a ten zase vyváděl.. Toto slýchávám v MHD, v obchodě, ale i v práci.. A pak je zde samozřejmě internet. Mocné médium, kde je vše. Takže při brouzdání jistojistě vždy na nějaký článek o těchto kulturních veledílech narazím. Proto mají tyto pořady kouzelnou moc. Údajně na ně nikdo nekouká, ale všichni o nich vědí :)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Beznoska | pátek 18.1.2019 22:30 | karma článku: 46,27 | přečteno: 12717x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11