Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No jo, ono ale nejde jen o to se k těm dějinám dostat, ale vykládat to pokud možno objektivně a bez nánosu ideologie. A obávám se, že dnešní školství je ideologií dost postižené.

cituji ze školského zákona: "pochopení a osvojení zásad a pravidel vycházejících z evropské integrace jako základu pro soužití v národním a mezinárodním měřítku"

Mě to připadá jako ideologické dogma. To fakt nejde žít bez integrace? Bez ohledu na to, jestli s integrací souhlasíte nebo ne by se mělo učit tak, aby si člověk sám udělal názor, jestli integraci podpoří nebo ne. Jestli bude souhlasit nebo ne.

0 0
možnosti
JZ

No, bohužel.

Ale když už píšete o tom, že je DNEŠNÍ školství DOST postižené ideologií, proč nenapíšete, že je postiženo násobně méně než tomu bylo dříve?

0 0
možnosti
JT

J47i40r98i 20T61i88c46h73y

23. 8. 2018 5:54

Nejen mladi neznaji historii. Je az neuveritelne, jak nekteri "starsi' prepisuji historii a vymysleji nesmysly v tematech jako jsou priciny Mnichova, odsun Nemcu, uloha prezidenta Benese, hodnoceni Brexitu a Skutecnosti EU.

0 0
možnosti
Foto

Tak to je spíš úmyslné zkreslování minulosti.

0 0
možnosti
PB

Mám zkušenost opačnou. Když v hospodě zaslechnu bavit se mládež o politice, a to i s historickým kontextem, překvapí mě, jak jsou v ní zběhlí. Předpokládám, že podobný obecný přehled mají i jinde. Samozřejmě to nelze tvrdit plošně, určité procento se zajímá, určité ne. Naproti tomu mnozí dospělí zastánci "zlatého socíku" a nadávači na ten zlodějský kapitalismus mají historické vnímání tak pokroucené, že i zde se můžete dočíst, že si na žádnou totalitu nepamatují, všichni se měli fajn a kdo nedělal blbosti mohl si jezdit do ciziny kam jen chtěl.

0 0
možnosti
PK

Tak já jsem měl od r.1952 výchovy v podstatě dvě - prorežimní ve škole, doma dost opak. Přiznám se, že nejvíc na mne zapůsobila beseda se Slovákem - Meresjev 2, který přišel o obě nohy a žil s protézami a ukázal nám je. Do smrti tak nějak chápu tíži Sovětů při likvidaci hitlerismu, i když... víte jak je to dnes s tím hodnocením. Jak více vzdělat dnešní teen- o r.68? Je to těžké.

0 0
možnosti
JZ

Dnešní středoškoláci se narodili 30-35 let po osmašedesátém.

Já jsem se narodil 25 let po 2. světové válce a ve škole se tomu věnovalo víc než dost. Jenom filmy Borisek, malý seržant a Práče jsme se školou viděli každý minimálně třikrát. Přesto to byla pro nás dávná historie a kdybyste mezi lety 84-88 přišel mezi nás na SPŠ strojnickou s otázkami vztahujícími se k období 1935-45, nestačil byste se divit, jaké perly by z nás vypadávaly.

0 0
možnosti
Foto

Chápu, že omladina v tomto věku má hlavu plnou úplně jiných starostí;-D Ani mě toto téma ve škole moc nebavilo;-D

0 0
možnosti
PK

Problém je jak a kdo sjednotí výklad a jak a kdo tyto osnovy schválí...

0 0
možnosti
Foto

Každý ministr má spousty poradců, kteří mají poradce, ti mají také poradce...;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik