Nástrahy v MHD

Každý z vás jistě někdy využil k přepravě po městě MHD, tudíž jste se setkali s typy cestujících uvedených níže.. :)

MHD.. ve městech nepostradatelný pomocník, pokud se potřebuji přepravit z bodu A do bodu B a nechci se jako řidič nervovat v kolonách anebo jsem lenoch, abych na přesun použil nohy. Ovšem cestování "emhádéčkem" není tak úplně bez rizika, v dopravním prostředku můžeme potkat spoustu zvláštních lidí, pár příkladů uvedu, určitě jste se s nimi již setkali :)

VSTAVAČI- jedná se většinou o důchodce, kteří si hned při nástupu hlasitě řeknou o místo k sezení, ale jen co se dopravní prostředek rozjede, prakticky hned vstávají a snaží se procpat ke dveřím, aby náhodou nepřejeli zastávku. Strach, že přejedou a budou na lince kroužit ještě několik jízd je tak k veliký, že se zvedají za jízdy už několik zastávek předem, cestu si snaží prorazit holí, nebo taškou na kolečkách narvanou k prasknutí, protože v nákupáku byly akce. Horší varianta je, pokud mají hůl i tašku.. To potom sebou zmítají po voze jako kapr na souši

LEPIČI- jedná se povětšinou o muže. Rádi se tisknou k dalším cestujícím, využijí jakékoliv příležitosti, dotknout se objektu v jeho dosahu a dýchnout mu na krk. Lepičů jsem potkal spoustu.. Lepiček ještě moc ne. Vlastně žádnou. Škoda..

NEMYČI- toto jsou muži i ženy, kteří nesledují reklamy na deodoranty, takže vlastně nevědí, jak se používají. Zvláště v létě je to masakr. Ještě větší masakr nastává, když je nemyč zároveň i lepič. To se pak ze mě stává vstavač a snažím se rychle opustit vůz.

VOLAČI- většinou starší lidé, kteří mají zálibu telefonovat v plném autobuse a to takovým stylem, že řvou na celé kolo, takže o akcích v obchoďáku ví nejenom Máňa na druhém konci aparátu, ale komplet celý autobus.

Samozřejmě, že jsou mezi námi i normální cestující, ale tyhle borce prostě potkáte v každém městě a v každém dopravním prostředku.. Nebo je máme jen na Kladně?? :))

Autor: Jakub Beznoska | čtvrtek 19.4.2018 5:11 | karma článku: 22,58 | přečteno: 1597x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11