Miloš Zeman

Vzdělaný muž s obrovským rozhledem. Buldozer, který nemá rád novináře. Dinosaurus mezi politiky, používaje rád (mnohdy trapné) bonmoty a ani vulgarismy mu nejsou cizí. Neomalený inteligent... Vše na Miloše Zemana sedí..

Letos to bude již třicet let, kdy začala politická kariéra Miloše Zemana. Poprvé na sebe výrazněji  upozornil článkem, ve kterém si nebral servítky a upozorňoval, že se tehdejší Československo stává zaostalou zemí. To byl rok 1989. V listopadu téhož roku vystoupil na demonstraci  na Letenské pláni s projevem, ve kterém přirovnal životní úroveň Československa k africkým státům. Sklidil obrovský úspěch. Zeman uměl šokovat od samého začátku. A toto ho provází celou jeho politickou kariéru. Musíme si ale uvědomit, že právě proto se Zeman drží na vrcholu již tři desítky let, i když mezitím pár let nabíral síly na Vysočině. Zeman je prostě svůj. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Je jen pár těch, kterým je ukradený. Pro někoho hrubián, sprosťák, alkoholik, sebestředný děda. Ano, může být. Ale je to též velice vzdělaný člověk, který má přehled, nebojí se říci svůj názor pěkně od plic. Také je to schopný politik, který vyzvedl ČSSD až na vrchol. Sám se na ten vrchol dokázal dostat a teď sedí na Hradě. Ovšem myslím si, že je to proto, že v prezidentských volbách k sobě neměl soupeře. Prostě v české politice chybí silná osobnost, která by mu konkurovala. Proto je tam, kde je.. Aby bylo jasno, já jsem Zemana nevolil. Ale nestydím se říct, že některé jeho názory jsou správné a že se spoustou jeho názorů a činů souhlasím. Ale též naopak, má spoustu chyb, které mi vadí a proto jsem ho nevolil. Ať už je to jeho podlézání Rusku a Číně nebo jeho občasné ostudné vystupování na mezinárodní scéně... 

Přes to všechno musím říct, buďme rádi, že Miloše máme :) Nebýt Miloše, neznali bychom spoustu hlášek a trefných či méně trefných urážek. A neznali bychom ani mistra v podlézání Jirku Ovčáčka :)

Autor: Jakub Beznoska | středa 30.1.2019 22:32 | karma článku: 40,21 | přečteno: 5201x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11