Heroinová Tereza již zná svůj trest

A nutno podotknout, že jde o trest relativně mírný. Za pašování drog se v zahraničí běžně dávají daleko větší "palety".

Terezu s drogami chytili v lednu loňského roku pákistánští celníci. Jednalo se o devět kilogramů heroinu, ukrytých v jejím zavazadle.Vzhledem k množství drogy je nepravděpodobné, že by o "zásilce" nevěděla. Ovšem ona jakoukoliv vinu od počátku vehementně popírala. Tereza byla po většinu času svého zadržení v celkem dobré náladě, soudě tedy podle fotografií a několika rozhovorů. Jakoby si vůbec neuvědomovala, co se přihodilo a jaký trest ji hrozí.

Soudní procesy se v Pákistánu vlečou ještě déle než u nás (tedy někdy), proto jsme si na rozsudek museli počkat až do těchto dnů. V propuštění na svobodu věřila snad jen samotná Tereza. Nedočkala se. Soud ji vyměřil trest odnětí svobody v délce trvání osmi let a osmi měsíců. Naivní Tereza s tímto evidentně nepočítala. Psychicky ji to zlomilo, jakoby si až teď poprvé naplno uvědomila, co se stalo. Fotky plačící Terky se objevily snad ve všech českých médiích, až by nad ní jeden uronil slzu... To by ovšem nesměla být odsouzena za takové svinstvo, jako je pašování drog. 

Já o její vině nepochybuji. Jsem přesvědčený, že věděla co dělá. A pokud někdo vědomě pašuje drogy, které ničí životy a zabíjí, trest si zaslouží. A tento trest je mírný. Není vyloučeno, že nakonec bude vydána do ČR ( i když zatím nemáme s Pákistánem uzavřenou smlouvu o vydávání vězňů, nicméně státy o tomto intenzivně jednají). Zde by kriminál hravě přečkala a potom může začít znovu.. Ovšem i tak si dost pokazila život a také život svých nejbližších. A to zřejmě jen proto, že ji zaslepila vidina peněz, možná  z části kvůli své naivitě.. Za chyby se holt platí.. Nevím proč, ale i přesto si přeju, aby si uvědomila, jakou nehoráznou hloupost udělala a aby se potom dokázala postavit na vlastní nohy..

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Beznoska | čtvrtek 21.3.2019 4:33 | karma článku: 37,08 | přečteno: 2890x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11