Evropská unie = diktátorské uskupení?

Mnoho lidí má negativní postoj k českému členství v EU a bylo by radši, kdybychom z unie vystoupili..Opravdu by se nám dařilo lépe?

Česká republika je od roku 2004 členem EU, což nám zajišťuje určitou ekonomickou stabilitu, ale zároveň musíme dodržovat určitá pravidla a směrnice. A to je kámen úrazu. Spousty lidí si myslí, že nás EU zbytečně omezuje a buzeruje. Samozřejmě, ne každá směrnice vydaná EU nám musí být po chuti.. Ale často je to pouhá neznalost a neinformovanost lidí, kteří mají o fungování organizace zkreslené představy. Prostě toho o unii moc neví. Dobrý článek, který některé mylné představy a mínení lidí uvádí na pravou míru, vyšel právě zde na iDnes. Namátkou uvedu pár příkladů:

Zákaz určitých výrobků- EU nám žádné výrobky nezakázala, pouze se změnil název. Což je logické, pokud se některé naše výrobky vydávaly za něco, co nejsou, muselo dojít k nápravě. Bohužel, český národ je na změny háklivý, proto kvůli rumu a pomazánkovému máslu vznikla málem hysterie. Naštěstí jen dočasná.

Zákaz domácích zabíjaček- Pašíka si můžeme doma zabíjet vesele dál a žádné sankce nám nehrozí. Tedy v případě, že nebudeme zabíjet pro byznys, ale pouze pro vlastní potřebu. Takže mastné pusy a vůně čerstvých jitrniček z českého venkova nezmizí.

Zákaz prodeje křivé zeleniny- Pěstitelé mohou prodávat tu nejkřivější zeleninu, která se jim urodí, v tomto je nikdo neomezuje. Pouze se zelenina rozděluje do jakostních tříd. Samozřejmě, zákazník si zpravidla vybere tu nejvyšší jakost, proto té pokřivené zeleniny není na pultech tolik, jednoduše o ní není takový zájem.

EET-  S tímto paskvilem, který buzeruje malé podnikatele, nemá co dočinění unie, ale pouze naše vláda, respektive ministerstvo financí

Protikuřácký zákon- Evropská unie sice vydává směrnice na ochranu proti tabáku, ale každý stát si tento zákon upravuje dle sebe. Prostě o tom, jak moc tvrdý ten zákon bude, rozhodují čeští politici, ne EU.

Nejsem stoprocentním zastáncem EU, nechci, abychom někam patřili za každou cenu. Ale v současné době je pro nás lepší v unii zůstat. Nemáme ekonomiku na takové úrovni jako Švýcarsko či Norsko, ani nejsme tak suverénní stát, proto bychom na tom po vystoupení z unie nebyli lépe, než dnes.

Chápu, že spousta lidí má odlišný názor, pokud se na toto téma spustí věcná diskuse, budu jen rád :)

http://www.idnes.cz

 

Autor: Jakub Beznoska | sobota 7.7.2018 21:18 | karma článku: 31,63 | přečteno: 3285x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11