Dopadení výtržníků

Pokud je někdo nazýván výtržníkem, jistě provedl něco nepěkného a zaslouží potrestání. Když potom výtržník někomu ublíží na zdraví, zaslouží potrestat o to víc..

Všichni jste jistě zaznamenali v tisku, televizi či na internetu zprávu o napadení číšníka z restaurace v centru metropole. Že šlo o brutální útok, dokazují videa bitky, která se začala šířit po internetu. Bylo něco kolem půl osmé večer, když k incidentu došlo. Okolo ještě spousty lidí - turistů, návštěvníků Prahy  i samotných Pražanů. Není se čemu divit, Vladislavova ulice, kde k incidentu došlo, se nachází v samotném centru Prahy. Čemu se ale divit lze je, že bitka trvala několik desítek vteřin, do šarvátky se zapojilo přes deset lidí, z toho sedm útočníků, a i přes to nezasáhla policie. Příslušníky  PČR v centru města běžně potkávám na každém rohu, i služebna se nachází nedaleko..a i přesto se agresorům podařilo celkem poklidně z místa odejít, respektive odjet tramvají. Ale je chválihodné, že policie zveřejnila video a fotografie pachatelů prakticky okamžitě a právě tento krok vedl k jejich zadržení . Tento krok totiž absolutně nebývá zvykem, často se setkáváme s tím, že policie zveřejní podobizny podezřelých s odstupem klidně i několika měsíců..

Od útoku na číšníka uběhly pouhé tři dny, kdy jsem si na internetu přečetl zprávu, že policie výtržníky zadržela na pražském letišti. Zřejmě plánovaná akce a dobrá práce českých bezpečnostních složek - řekl jsem si.. Jenže podle prvních zpráv se věc měla trochu jinak. Žádná předem plánovaná akce. Pouze všímavost jedné z cestujících zabránila odletu výtržníků ze země. Zřejmě nebýt jí, vandalové by zmizeli někde v Evropě a k jejich potrestání by zřejmě jen tak nedošlo.. V tomto případě tedy pomohlo trochu štěstí a bystrost občanů a trestu výtržníci ( snad) neujdou. Ale o výši a formě trestu můžeme jen spekulovat..Ale jak znám české soudy..No..nechme se překvapit.. :)

Autor: Jakub Beznoska | úterý 24.4.2018 1:30 | karma článku: 37,50 | přečteno: 1741x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11