V kondici – plank challenge

V překladu challenge znamená výzva a ve fitness světě se jich organizuej spousta. Například plnit celý měsíc fitness plán podle známých trenérů, držet různé detoxy apod. Jednou na mě vyskočila akce na facebooku s názvem "28 Dní – Plank Challenge". Začíná se 1. února. A co je vlastně plank?

Plank neboli prkno

Plank je pozice, která připomíná prkno. Není to žádný cardio cvik, ale naopak komplexní. Zapojíte při něm spoustu svalů, především v oblasti středu těla. Ale nejen ty. Zapojí se i raměnní svaly, zádové a hýždě. Důležité je však provedení. Nejčastější chybou je prohnutí v bedrech, čímž byste akorát přitížili zádům. 

nejlepší bude, když se podíbáte na video jak dělat plank

Výzva

Tento cvik mám opravdu ráda. Může ho dělat téměř každý. Určitě se mi tato výzva zdá daleko zajímavější a užitečnější než držet půsty a detoxy. 

28 dní (odpovídá měsíci únor) je rozvrženo tak, aby i začátečníci dělali pokroky. Výzva spočívá v tom, že v této pozici máte vydržet určitý počet sekund, které se s postupem času navyšují. Nebojte se, nevybafne na vás ze začátku nějakých 5 minut! První den je limit 20 sekund, druhý také … 27. února 240 sekund (4 minuty) a poslední den … "VYDRŽ CO NEJDÉLE" =D

K události se připojilo 31 000 uživatelů facebooku. A proš se zapojit?

Nu, a proč ne? =) Posílíte tělo, překonáte sami sebe a snad se dostaví i pocit z dobře odvedené práce. 

Podrobnosti o akci

zde

Autor: Marie Jackovová | neděle 1.2.2015 10:42 | karma článku: 9,38 | přečteno: 1039x