Nový rok, nové já … ?

Opět začíná období zásadních změn. Spousta lidí chce začít nějakým předělem. Takže to bývá od zítra, od pondělí, od příštího měsíce … a samozřejmě od 1. ledna. Ale opravdu potřebujeme k odhodlání nějaké datum?

Leden neboli měsíc prosperity posiloven

Začít se zdravým životním stylem, víc se hýbat, to jsou bohulibá předsevzetí. Jenže ve většině případů nejsme iniciátoři tohoto rozhodnutí my, ale vždy jednáme pod tlakem druhé strany. Jen málo lidí chce opravdu něco dělat kvůli sobě. Většinou ten, kdo se chce někam posunout sám, vydrží u svého záměru celkem dlouhou dobu. Bohužel ve většině případů jdeme do fitka, protože nás dokopala kamarádka. Dalším důvodem jsou daná čísla od prodejců oblečení, kteří hlásají, že pouze žena s velikostí 0 je ideální. Ale koho napadne jít si zacvičit pro dobrý pocit, pro zábavu, pro zdraví? 

Takže ve výsledku se v lednu promění posilovny v přecpaná terária fitness nadšenců. A spousta nových členů to vezme z gruntu. K tomu patří značkové oblečení od nejznámějších sportovních značek, zaplacení osobního trenéra, koupě pernamentky (třeba i na půl roku), a jako správný "kulturista" si hned objednají na baru různé spalovače, proteiny apod. 

A jak to dopadá? Někdo odpadne již při první lekci, další po týdnu … no a v únoru se vše vrací do normálu. Někdo však ve svém odhodlání vydrží. Zbytek skončí, protože je to prostě nebaví, kamarádka přestane chodit, nevidí na sobě výsledky (jaké překvapení po měsíci) atd.

Tahle je už poslední

Zhubnout nebo nabrat kondici je asi nejčastějším předsevzetím. Nelze však opomenout třeba odhodlání přestat kouřit. Ale i zde platí pravidlo, že to musíme chtít sami od sebe. Takže nákup náplastí, žvýkaček a dalších pomocníků je bez vůle k ničemu. A ve všech případech si stále opakujeme: „To je moje poslední." A to se týká všeho. Cigaret, jídla, nakupování a dalších závislostí. Jenže třeba u nezdravého stravování z větší míry ubližujeme sobě, ale kouřením nutíme k pasivnímu kouření i naše okolí.

Věř, běž, dokážeš

Závěrem bych všem chtěla popřát hodně spokojenosti v roce 2015. Štěstí je ošemetné a tudíž přát ho je jako přát výhru v loterii. Ať už chcete dosáhnout v novém roce čehokoli, věřte, že pokud budete dělat věci s láskou a jak nejlépe umíte, spokojensot se dostaví. Sice třeba nedosáhnete všeho, co jste chtěli, ale pokud děláte vše nejlépe jak umíte, není třeba se rmoutit z nezdaru. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marie Jackovová | čtvrtek 1.1.2015 10:31 | karma článku: 5,10 | přečteno: 312x