Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přípravy - Pan Pes II.

Otec se ještě nějaký čas naivně domníval, že mámino rozhodnutí zmizí kdesi v propadlišti dějin... CHYBA!!! Máti se prostě a jednoduše rozhodla a začala s realizací.

     Obvolávala všechna možná i nemožná čísla (nebylo jich mnoho) a sháněla vyvoleného tvorečka. Nakonec jí štěstí přálo a dílo se zdařilo. V Rosicích u Brna, vzdálených asi 250 km od našeho pražského bytu se vyskytovala chovná stanice a právě měli poslední štěně. Matka se při telefonování dostávala do extáze. Dohodli datum, kdy jsme se měli pro psa vydat a bylo hotovo. Když zavěsila zvlhly jí oči a ona něžně vydechla: NELINKA.

     Tatínek přišel domů z práce odpoledne a snažil se být naprosto tichý a nenápadný, aby ho máti nezpozorovala dřív, než stačí zmizet do hospody. Zprvu se mu to dařilo, leč mamina má kdesi v sobě zabudovaný jakýsi manželský radar, před nímž není úniku, takže ve chvíli, kdy už měl otevřené dveře a odcházel pryč, objevila se jako duch v předsíni. "To ani nepozdravíš?", vyštěkla. V té chvíli jsem měl vážné obavy o jeho zdraví, protože vyletěl půldruhého metru vysoko, pak se chytil za srdce a ztěžka ze sebe vypravil: "Ahoj". Asi tím považoval možný rozhovor za skončený, ale opět se škaredě mýlil. Byl lapen za ruku a surově odvlečen do obýváku, kde ho matka vtlačila do křesla a začala zahrnovat informacemi, včetně data a ceny. Při prvním údaji sebou trhl, protože to bylo za dva dny. Při druhém se hystericky rozesmál, vyletěl z křesla a - stále ještě se smíchem, snad smíšeným s pláčem - vyrazil z bytu neznámo kam.

     Vzhledem k tomu, že doma nezůstal nikdo mimo mě a máti byla plná euforie a dojmů, o něž se prostě musela podělit, stal jsem se její nevinnou obětí já! Zprvu jsem se snažil její nadšení sdílet, avšak po dvou hodinách poslouchání chvalozpěvů a neustálého usmívání a souhlasného pokyvování hlavou se mě zmocnila jakási otupělost, při níž jsem vnímal pouze neskutečnou bolest za krkem a strašlivé křeče v obličeji. Nakonec jsem zachrčel cosi ve smyslu - musím se jít  učit - a zmizel ve svém pokoji, kde jsem se snažil - dlouhou dobu marně - povolit přiblblý úsměv a zastavit neustále se kývající hlavu.

Autor: Ivo Richter | pondělí 3.8.2009 21:45 | karma článku: 10,47 | přečteno: 1136x
  • Další články autora

Ivo Richter

150.000.000 ,- v háji

Ridič Dopravy nemocných, raněných a rodiček Jednotka práce bude aktualizována v souladu s platnou legislativou v průběhu roku 2013-2014. Řidič dopravy nemocných a raněných vykonává činnosti na úseku zdravotnické dopravy pod vedením pracovníka s vyšším stupněm kvalifikace. Pracovní činnosti Péče o vozidlo a jeho vybavení. Vedení příslušné dokumentace. Spolupráce při různých havarijních situacích v součinnosti s ostatními složkami integrovaného záchranného systému. Transport tkáně a biologického materiálu. Řízení sanitního vozidla. Transport nemocných, raněných a rodiček vozidly dopravy nemocných a raněných. Pracovní podmínky > zobrazit podrobnosti Člověk je vystaven značné zátěži pracovní dobou na směny. Kvalifikační požadavky > zobrazit podrobnosti Odborná příprava a certifikáty Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje vzdělání nižší než středoškolské, které neposkytuje ani výuční list. Další informace o povolání K této jednotce práce nejsou připojeny žádné nižší jednotky práce > zobrazit podrobnosti Měkké kompetence Pro tuto typovou pozici nejsou měkké kompetence dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Obecné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou odborné kompetence obecné dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Odborné znalosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné znalosti. > zobrazit podrobnosti Odborné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné dovednosti. Zdravotní podmínky > zobrazit podrobnosti Výkon této pozice je omezen těmito onemocněními: Závažná endokrinní onemocnění. Závažná onemocnění dýchacích cest a plic. Závažná degenerativní a zánětlivá onemocnění pohybového systému. Nemoci cév a nervů horních končetin. Prognosticky závažná endokrinní onemocnění včetně diabetes mellitus

28.7.2013 v 15:40 | Karma: 14,75 | Přečteno: 695x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Doc. Jiří Cienciala

Pobavil mě článek viz níže, v němž reagují na vystoupení nového ministra dva lidé (?) , od nichž bych něco takového opravdu nečekal. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odbornici-ho-ceni-za-vystoupeni-v-CT-novy-ministr-sklizi-smich-Jako-lampasak-277998

5.7.2013 v 14:55 | Karma: 23,96 | Přečteno: 1438x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Vladimír Špidla

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-60190550-spidla-rusnok-neni-ideal-premiera-a-jeho-ministri-jsou-lide-druhe-az-treti-kategorie

4.7.2013 v 15:51 | Karma: 27,29 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Pane prezidente, tleskám.

Miloš Zeman jmenoval Jiřího Rusnoka předsedou vlády a opět dokázal, že si s ním žádná ODS, či TOP 09 nebude vytírat zadek.

25.6.2013 v 15:32 | Karma: 47,08 | Přečteno: 9678x | Ostatní

Ivo Richter

Nečas je pryč.

Je to opravdu takové vítězství, jak se nám podsouvá? Rozhodně ne, vždyť Nečas tam byl již od samého počátku jen čtvrtým kolem u tříkolky.

17.6.2013 v 7:13 | Karma: 24,00 | Přečteno: 1044x | Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

Je fajn se o míru bavit, ale shodu na summitu o Ukrajině Pavel neočekává

15. června 2024  13:36,  aktualizováno  21:46

Švýcarský summit o Ukrajině je podle prezidenta Petra Pavla první možností, jak se na široké...

Jednejme s Ruskem, zaznělo na summitu o Ukrajině. USA hlásí další finanční pomoc

15. června 2024  8:47,  aktualizováno  21:07

Sledujeme online Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sešli v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

Francouzi demonstrují proti krajní pravici, která může vyhrát předčasné volby

15. června 2024  18:17,  aktualizováno  20:17

Statisíce Francouzů v sobotu vyšly do ulic, aby vyjádřily odpor vůči krajní pravici, která by se po...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2035x
Jsem klerofašistický židobolševik, dogmatistický revizionista...